Ženski klub Skupštine: Očekujemo da istraga otrkije pitanju metka koji je pogodio Širin Abu Akleh u lice

"Snažno podržavamo palestinske vlasti, kao sve druge države koje će u proces uključiti svoje institucionalne mehanizme, da istraju na međunarodnoj istrazi ovog svirepog događaja, kako nijedna propagandna mašina ne bi povela istragu u neželjenom pravcu"

2807 pregleda 3 komentar(a)
Ženski klub Skupštine Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore
Ženski klub Skupštine Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore

Ubistvo palestinske novinarke Širin Abu Akleh i dramatični prizori kada se izraelska policija sukobila čak i sa osobama iz pogrebne povorke koje su nosile njen kovčeg kroz Stari grad u Jerusalimu, duboko su potresli crnogorske građanke i građane, saopšteno je danas iz Ženskog kluba Skupštine Crne Gore.

"Njena smrt, u trenutku dok je pokušavala da pošalje sliku sa lica mjesta medijskog izvještavanja ujedno predstavlja i femicid i udar na slobodu medija. Snažno podržavamo palestinske vlasti, kao sve druge države koje će u proces uključiti svoje institucionalne mehanizme, da istraju na međunarodnoj istrazi ovog svirepog događaja, kako nijedna propagandna mašina ne bi povela istragu u neželjenom pravcu. Snažno smo protiv bilo kakvog zataškavanja ili relativizacije i očekujemo da istraga otrkije putanju metka koji je pogodio Širin Abu Akleh u lice, iako je na njenom plavom prsluku velikim slovima pisalo PRESS", ističe se u saopštenju Ženskog kluba koje potpisuju Božena Jelušić, Branka Bošnjak i Vesna Pavićević.

U saopštenju se dodaje da Odbor za rodnu ravnopravnost i Ženski klub Skupštine Crne Gore duboko žale zbog smrti novinarke Širin Abu Akleh, kao i zbog svih ubijenih novinarki i novinara koji su svoje živote dali za slobodu medija i za neotuđivo pravo da se kaže i da se čuje istina.

Bonus video: