Đukanoviću u Prištini uručen "Ključ grada"

Rama je kazao da mu je čast što je u prilici da se sastane sa Đukanovićem, uz zahvalnost za pomoć kosovskom narodu tokom teških vremena i podršku nezavisnosti Kosova i njegovom prosperitetu

10029 pregleda 32 komentar(a)
Đukanović i Rama, Foto: Predsjednik.me
Đukanović i Rama, Foto: Predsjednik.me

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, gradonačelnik Prištine Perparim Rama uručio je "Ključ grada" kao izraz izuzetne zahvalnosti građana Prištine i naroda Kosova za sve što je uradio za tu državu u njenoj istoriji.

Đukanović je u prvoj zvaničnoj posjeti Kosovu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika države, Rama je kazao da mu je čast što je u prilici da se sastane sa Đukanovićem, uz zahvalnost za pomoć kosovskom narodu tokom teških vremena i podršku nezavisnosti Kosova i njegovom prosperitetu.

Rama je, dodaje se, upoznao Đukanovića sa progresivnim planovima u vođenju Prištine, prije svega organizovanju predstojećeg Art bijenala, manifestacije kulture.

Milo Đukanović, Perparim Rama
foto: Predsjednik.me

"Predsjednik Đukanović je zahvalio gradonačelniku Prištine na simboličnom gestu, uručivanju ključa grada, uz poruku da će se njime učvrstiti i zaključati prijateljstvo dvije države. Uz visoke ocjene za moderno-evropsko upravljanje gradom, pohvalio je ideju o organizovanju važne kulturne manifestacije što je dobra prilika za bliže povezivanje dvije države, njenih glavnih gradova, ali i sa Evropom i savremenim tokovima. Uz zadovoljstvo što upoznaje još jednog predstavnika mlađe generacije političara na Kosovu sa bogatim međunarodnim iskustvom, ali i ličnim vezama sa Crnom Gorom, podijelio je razmišljanja o neophodnosti promocijie zdrave i održive politike kroz dugoročno osmišljen razvoj", navodi se u saopštenju.

Milo Đukanović, Perparim Rama
foto: Predsjednik.me

Dodaje se da je Đukanović sugerisao tješnju saradnju Podgorice i Prištine i razmjenu posjeta dva gradonačelnika.

Bonus video: