Novaković Đurović: U oblasti prostornog planiranja neophodna potpuna reorganizacija

"Amabsador Miler je naglasio da će se Austrija odazvati na svaki poziv za podršku i pomoć u ekspertskom i tehničkom smislu, posebno kada je u pitanju oblast zaštite životne sredine"

2986 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma
Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma

Želimo da Crna Gora što prije postane punopravna članica Evropske unije, a iskustvo Austrije u tom pogledu nam je itekako dragocjeno, i uvjerena sam da će uz ekspertsku podršku austrijskih stručnjaka Crna Gora postati dio evropske porodice, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović na sastanku sa ambasadorom Austrije, Karlom Milerom.

"Ovo Ministarstvo ima snažnu podršku Vlade, stoga imamo preduslov, ali i veliku obavezu, da dostignemo konkretne rezultate i neophodan napredak u oblasti ekologije”, poručila je Novaković Đurović.

Ona je, navodi se u saopštenju kabineta, naglasila da je u oblasti prostornog planiranja neophodna potpuna reorganizacija, kako bismo sačuvali jedan od najvrjednijih resursa koje imamo.

"Amabsador Miler je naglasio da će se Austrija odazvati na svaki poziv za podršku i pomoć u ekspertskom i tehničkom smislu, posebno kada je u pitanju oblast zaštite životne sredine. Takođe, ambasador je izjavio da postoji i prostor za unapređenje saradnje kroz nove projekte koji bi uskoro mogli biti inicirani", kazali su.

Na sastanku je bilo riječi o „TRATOLOW” međunarodnom projektu koji se odnosi na klimatske promjene, a čiji je dio Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Bonus video: