"Sigurni smo da neće biti nijednog glasa protiv"

Rabrenović: LP će bezrezervno podržati formiranje samostalne opštine Zeta

"U trenucima kad se nekadašnja država raspadala, a liberali tražili da se Crnogorci okupe pod svoje nebo i posvete svojim interesima. Danas kada je ova ideja dobila veliku podršku i kada su svi politički akteri spremni da je podrže naše je dodatno zadovoljstvo što će Zeta biti nova dvadeset peta opština"

4332 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Odbor Glavnog grada Liberalne partije (LP) bezrezervno će podržati formiranje samostalne opštine Zeta i pružiće svu raspoloživu pomoć kako bi se ova ideja u najskorije vrijeme realizovala i Zećani dobili ono što im već odavno pripada i čemu teže, rekao je Jovan Rabrenović, predsjednik Odbora Glavnog grada LP, navodi se u saopštenju ove partije.

"Sigurni smo da u Skupštini Crne Gore neće biti nijednog glasa protiv ove inicijative i da će se cijela zakonom predviđena procedura sprovesti u najkraćem mogućem roku", dodao je Rabrenović.

Kako je naveo Zeta raspolaže "više nego izdašnim resursima koji će biti garancija kvalitetnog života Zećana što će u daljem Crnoj Gori donijeti novu uspješnu i sposobnu lokalnu samoupravu".

"Samostalna opština omogućiće značajno više mogućnosti za inkluzivan razvoj trenutno zapostavljenih segmenata društvenog i ekonomskog života. Osamostaljivanjem Zete nastaviće se proces decentralizacije za koji se liberali od svog osnivanja zalažu, a što svakako predstavlja jednu od osnovnih evropskih vrijednosti proklamovanu u brojnim agendama i dokumentima EU. Vjerujemo da će Zećani mudro iskoristiti dodatne mogućnosti koje će im biti na raspolaganju, te da će na daleko poznati kao uzorni poljoprivrednici ponovo imati prilku da razvijaju sada manje zastupljene poljoprivredne kulture", istakao je Rabrenović.

Dodao je da su ideju samostalnosti Zete crnogorski liberali pokrenuli još u ranim devedesetim godinama prošlog vijeka.

"U trenucima kad se nekadašnja država raspadala, a liberali tražili da se Crnogorci okupe pod svoje nebo i posvete svojim interesima. Danas kada je ova ideja dobila veliku podršku i kada su svi politički akteri spremni da je podrže naše je dodatno zadovoljstvo što će Zeta biti nova dvadeset peta opština", zaključio je Rabrenović.