DRI: Demokratska partija realizovala jednu od deset preporuka

"Zaključak Kolegijuma je da državni revizor izvrši dodatnu kontrolu preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokrtaske partije za 2020. godinu, sačini zapisnik i izvijesti nadležni Kolegijum"

2720 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DRI
Foto: DRI

Demokratska partija realizovala je jednu od deset preporuka Državne revizorske institucije (DRI) dok se za veći broj preporuka, na osnovu izjašnjenja subjekta revizije, državni revizor nije mogao uvjeriti u status ili je ocijenio da su preporuke djelimično realizovane ili u fazi realizacije, dok dvije preporuke nijesu realizovane, saopšteno je danas iz DRI.

Predsjednik Demokratske partije je Fatmir Đeka, koji je ministar ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore.

Iz DRI su kazali da su objavili Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske partije za 2020. godinu koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me.

U saopštenju se dodaje da je Državna revizorska institucija izvršila ocjenu realizacije preporuka Iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske partije za 2020. godinu.

"Državna revizorska institucija je izvršila reviziju Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske partije za 2020.godinu i sačinila Konačni izvještaj o reviziji u kojem je subjektu revizije dato deset preporuka za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i jedna preporuka drugom državnom organu. Nadležni Kolegijum DRI u sastavu senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator Zoran Jelić - član Kolegijuma, zaključio je da je Demokratska partija u izvještajnom periodu od objavljivanja Izvještaja DRI realizovala 1 (jednu) od ukupno 10 datih preporuka DRI, dok se za veći broj preporuka, na osnovu izjašnjenja subjekta revizije, državni revizor nije mogao uvjeriti u status ili je ocijenio da su preporuke djelimično realizovane ili u fazi realizacije, dok dvije preporuke nijesu realizovane. Zaključak Kolegijuma je da državni revizor izvrši dodatnu kontrolu preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokrtaske partije za 2020. godinu, sačini zapisnik i izvijesti nadležni Kolegijum", piše u saopštenju.

Naveli su da će izvještaj o realizaciji preporuka DRI dostaviti skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Bonus video: