Krivokapić: Dolazak pred Njegoša je dolazak pred oltar slobode

Ministar je poručio da je naš put euroatlantizam, ali da uspjeh u težnji da uskoro budemo članica Evropske unije zavisi prvenstveno od naših pregnuća i posvećenosti

15146 pregleda 89 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Screenshot/Vlada
Krivokapić, Foto: Screenshot/Vlada

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić danas je, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti, položio vijenac u Mauzoleju Petra II Petrovića Njegoša.

Sa tog mjesta poručio je da poklonjenje i dolazak pred Njegoša predstavljaju dolazak pred oltar slobode i poštovanje korijena, bez kojih kako je naveo, istorijski vjetar je lomio i mnogo veće države od naše.

Naglasio je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, da je Crna Gora kroz istoriju opstala zahvaljujući jedinstvenom odabiru glavara koji su nam, poput Njegoša, omogućili da, iako brojem najmanji, budemo oltar slobode i među Južnim Slovenima.

Krivokapić je poručio da je naš put euroatlantizam, ali da uspjeh u težnji da uskoro budemo članica Evropske unije zavisi prvenstveno od naših pregnuća i posvećenosti.

Ranko Krivokapić
foto: MVP

U tom kontekstu, šef crnogorske diplomatije podsjetio je na upečatljive rečenice evropskih partnera prilikom njegovih prošlonedjeljnih posjeta Berlinu, Briselu i Torinu, koje jasno poručuju da vrata EU nikada nisu bila otvorenija za Crnu Goru, te da je njihova iskrena želja da upravo naša država bude prva koja će preći njihov prag, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: