Budvanska URA obilježila Dan nezavisnosti: "Lokalni šerif ne poštuje državu i građane"

Akcija je trajala čitav dan i počela je dobrovoljnim davanjem krvi, zatim čišćenjem priobalnog područja oko ostrva Školj - Sveti Nikola, a potom sadnjom 30 sadnica na šest lokacija

7309 pregleda 22 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Budvanski odbor Građanskog pokreta URA sa svojim članicama i članovima je, kao čestitku građanima Budve i Crne Gore povodom proslave 21. maja - Dana nezavisnosti Crne Gore, organizovao akciju pod nazivom "URA Budva za sve građanke i građane Crne Gore".

Akcija je, kako su saopštili, trajala čitav dan i počela je u osam sati dobrovoljnim davanjem krvi u prostorijama transfuzije krvi bolnice u Kotoru, zatim čišćenjem priobalnog područja oko ostrva Školj - Sveti Nikola, a potom sadnjom 30 sadnica na šest lokacija - četiri u Budvi, te po jednoj na Svetom Stefanu i Petrovcu.

URA Budva akcije
foto: URA

"Ovom akcijom sem što smo bili humani, potrudili smo se da prostor koji je dosta kontaminiran poslijednje dvije godine, učinimo zdravijim, čistijim i zelenijim. Imajuću u vidu da je i ove godine izostao bogati kulturno-umjetnički program u susret državnom prazniku 21. maju Danu nezavisnosti Crne Gore, koji je trebao doprinjeti budvaskim privrednicima bolje poslovanje, 'lokalni šerif' i "ugroženi farmer" je jasno stavio do znanja da ne poštuje ni državu Crnu Goru i njenu nezavisnost, kao ni građane Budve niti njihove egzistencije.

URA Budva akcije
foto: URA

Budvanska URA je pozvala "sve ljude dobre volje na ljubav", da učestvuju u njihovoj akciji.

"Time smo damo mali doprinos u vraćanju građanske, ekološke i evropske Budve u prazničnim danima. Želimo drugačiju, modernu, pomirenu, avangardnu Budvu koja će bit primjer cijeloj Crnoj Gori. To može Budva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: