potpisali sporazum o formiranju vlasti

"Za novi početak" i Forca: Ulcinj će doživjeti preporod

Na čelu Oštine prve dvije godine će biti predstavnik koalicije "Za novi početak", a lokalnim parlamentom će u istom periodu predsjedavati predstavnik Force

11613 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Koalicija “Za novi početak” i Nova demokratska snaga Forca i zvanično su večeras saopštile da su u nedjelju potpisale koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Opštini Ulcinj u naredne četiri godine.

Prema sporazumu, prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine obavljaće predstavnik Koalicije „Za novi početak“, a potom predstavnik Force.

Skupštinom opštine Ulcinj će u prve dvije godine predsjedavati predstavnik Force, dok će predstavnik koalicije „Za novi početak“ njome predsjedavati u preostale dvije godine mandata skupštinskog saziva.

Sporazum su u ime političkih subjekata nove vlasti potpisali Omer Bajraktari i Genci Nimanbegu.

"Uvjereni smo da će ovaj savez označiti početak ekonomskog, socijalnog, infrastrukturnog i svakog drugog preporoda za opštinu Ulcinj, i nastavak realizacije projekata koji su obilježili političku borbu partnera i to: kompletiranje studija o luci i univerzitetu u Ulcinju koje su uvršteni u Budžet Crne Gore, izgradnja novih hotelskih kapaciteta ekskluzivne kategorije, izgradnja mosta na Bojani i stvaranje uslova za plovnost Bojane, nastavak revitalizacije Starog grada i urbanog preporoda čitave opštine", navodi se u zajendičkom saopštenju.

Kazali su kako znaju da je njihova odgovornost ogromna, ali i da su sigurni da će uz zajedničke ideje, vizije i posvećenost, te podršku Vlade i poslanika, uspjeti da u narednom četvorogodišnjem mandatu Ulcinj "postane mnogo ljepše mjesto za život svih naših građana/ki".

Iz koalicije "Za novi početak" i Force pozvali su stranke koje su u opoziciji na lokalnom nivou da zajedno rade, "jer je Ulcinj svih nas".