susreli se u davosu

Abazović Kurtiju: Crna Gora je posvećena svakom vidu regionalne saradnje, što je dokazala više puta do sada

"Vlade dvije države u narednom periodu će biti posvećene razvoju infrastrukturnih projekata koji treba da poboljšaju komunikaciju, transport i trgovinu dvije države i utiču na njihov jači ekonomski razvoj", konstatovao je Abazović

4533 pregleda 2 komentar(a)
Kurti i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Kurti i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je posvećena svakom vidu regionalne saradnje, što je dokazala više puta do sada, prije svega kroz otvorenost dijaloga i dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama regiona, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da se Abazović susreo sa predsjednikom Vlade Kosova Aljbinom Kurtijem, na marginama Svjetskog ekonomskog Foruma u Davosu.

"Vlade dvije države u narednom periodu će biti posvećene razvoju infrastrukturnih projekata koji treba da poboljšaju komunikaciju, transport i trgovinu dvije države i utiču na njihov jači ekonomski razvoj", konstatovao je Abazović tokom susreta.

U saopštenju se dodaje da su se "sagovornici se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da se baziraju na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi".

"Kontinuirano se ulažu napori kako bi nadogradnjom postojećih odnosa sa svim susjedima dali dodatan podstrek i otvorili nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi prosperitet regiona", naglasio je Abazović.

Kurti je naznačio da dvije države treba da poboljšaju odnose kako bi se uvećala ekonomska aktiva dvije države.

"Abazović i Kurti razgovarali su o infrastrukturnim projektima koji treba da povežu dvije države, a prije svega o rekonstrukciji ili izgradnji novog puta na dionici Rožaje-Peć, kao i izgradnji puta-tunela koji bi povezao Plav i Dečane. Sagovornici su se saglasili da dvije države treba da jačaju svoje odnose u kontekstu regionalne stabilnosti i multilateralne saradnje", zaključuje se u saopštenju Vlade.