Leković: Nakon Zete, ne bi bilo začuđujuće da DPS sličnu inicijativu pokrene i u Sutomoru

"Tokom protekle decenije, gotovo pred svake izbore DPS preko svojih predstavnika u MZ obećavao stanovnicima Sutomora nezavisnost i 'slobodu' od Opštine Bar. Međutim, čim bi se prihodi i takse slile u barsku kasu, inicijative su ekspresno stavljane u fioku"

12231 pregleda 13 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Nakon što je DPS sa koalicionim partnerima krenuo u spašavanje Ivana Vukovića projektom davanja samostalnosti gradskoj opštini Golubovci, koji nije ništa drugo do politički inženjering kojim se uoči lokalnih izbora u Glavnom gradu želi smanjiti velika prednost opozicije, ne bi bilo uopšte začuđujuće da se slična inicijativa odjednom pokrene i u Baru kako bi se spašavao odlazeći predsjednik Dušan Raičević, rekao Momčilo Leković, odbornik Demokrata u Skupštini opštine Bar.

"Tu naravno mislimo na slučaj Sutomora u kojem je DPS sa partnerima u odnosu na lokalne izbore 2018. godine, na parlamentarnim izborima doživio pravi brodolom. U avgustu 2020. godine opozicija je osvojila gotovo 500 glasova više od DPS-a i njegovih partnera. Vjerujemo da je ta razlika, nakon dešavanja u posljednjih nekoliko mjeseci na državnom nivou, u Sutomoru još izraženija u korist opozicije", rekao je Leković, a navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

On "vjeruje da su jedina, a vjerovatno i odlučujuća kočnica i ovoj političkoj kalkulaciji, prihodi koje Opština Bar ubira iz ovog dijela barske opštine, a koji su potrebni kako bi se sprovela 'kvalitetna' kampanja u susret lokalnim izborima na kompletnoj teritoriji grada Bara".

"Podsjećamo da je tokom protekle decenije, gotovo pred svake izbore DPS preko svojih predstavnika u MZ obećavao stanovnicima Sutomora nezavisnost i 'slobodu' od Opštine Bar. Međutim, sve se završavalo na riječima i praznim obećanjima. Čim bi se prihodi i takse slile u barsku kasu, inicijative su ekspresno stavljane u fioku. Hoće li ih DPS sada ponovo izvaditi, pa nakon izbora vratiti ili pak izvaditi i konačno realizovati želju stanovnika Sutomora, ostaje da se vidi", zaključio je Leković.

Bonus video: