Krivokapić: Vrata Crne Gore otvorena za japanske investicije

"Tokom sastanka iskazana je podrška evropskoj integraciji Crne Gore, kao i reforskim procesima sa fokusom na vladavinu prava"

1129 pregleda 4 komentar(a)
Takahiko i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Takahiko i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Saradnja sa Japanom otvara velike mogućnosti za Crnu Goru, a vrata naše države otvorena su za japanske investicije, posebno u domenu poljoprivrede, energetike i informacionih tehnologija, imajući u vidu njihova znanja i eskpertizu, rekao je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

On se danas, kako se navodi u saopštenju ovog vladinog resora, sastao sa ambasadorom Japana u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Kacumatom Takahikom.

Dodaje se da su Sagovornici ocijenili da dvije države sa dugim istorijskim trajanjem i civilizacijskim dostignućima imaju mnogo potencijala za unapređenje bilateralnih veza, kako kroz saradnju vlada, tako i kroz povezivanje naroda.

Tokom sastanka, dodaje se, iskazana je podrška evropskoj integraciji Crne Gore, kao i reforskim procesima sa fokusom na vladavinu prava, te je pohvaljena usaglašenost sa politikama i vrijednostima EU. Govoreći o Japanu kao članici G7, šef crnogorske diplomatije je kazao da ta država predstavlja stub stabilnosti u Aziji.

Iz Ministarstva vanjskih poslova dodaju da su sastanku prisustvovali i predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), koji su iskazali interesovanje za ulaganje u energetski sektor u Crnoj Gori.

Bonus video: