Rakočević: Vlada da poništi odluku kojom je Glavnom gradu onemogućeno da ustupi zemljište CPC

"Socijaldemokrate smatraju da pripadnici svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori, bez obzira kom se bogu mole i kojoj naciji pripadaju, imaju ista prava i da ne smije biti diskriminisanih"

4564 pregleda 10 komentar(a)
Rakočević, Foto: SD
Rakočević, Foto: SD

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Glavnog grada Marko Rakočević pozvao je Vladu Crne Gore da poništi odluku kojom je Glavnom gradu onemogućeno da ustupi zemljište Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC).

"Vladu pozivamo da u što kraćem vremenskom periodu poništi odluku broj 07-5508 donijetu 17. decembra 2020. godine kojom se stavlja van snage Odluka o davanju prethodne saglasnosti Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti", rekao je rakočević, a navodi se u saopštenju SD.

Kako je istakao navedenom odlukom "onemogućeno je Glavnom gradu da, shodno odluci koju su donijeli odbornici u Skupštini Glavnog grada, parcelu iz DUP-a 'Nova Varoš' ustupe CPC".

"Takav odnos Vlade Zdravka Krivokapića prema jednoj vjerskoj zajednici, u ovom slučaju CPC, bio je, najblaže rečeno nekorektan. Da ne govorimo o tome da je ova vjerska zajednica, uključujući i sve njene vjernike, već duže vrijeme diskriminisana. Mnoštvo je primjera iz proteklih gotovo dvije godine koji govore o tome da je 42. vlada Crne Gore, kada je u pitanju CPC, vodila diskriminatorsku politiku, što je za iole ozbiljnu Vladu nedopustivo i neodgovorno, jasno favorizujući samo jednu vjersku zajednicu u Crnoj Gori, dijeleći i na taj način građane na građane prvog i nekog drugog reda", dodao je Rakočević.

Kako se navodi Socijaldemokrate smatraju da pripadnici svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori, bez obzira kom se bogu mole i kojoj naciji pripadaju, imaju ista prava i da ne smije biti diskriminisanih.

"Zato od nove Vlade očekujemo da u što kraćem vremenskom roku poništi navedenu odluku, kako bi Glavnom gradu bilo omogućeno da sprovede odluku koja je usvojena većinom glasova odbornica i odbornika u Skupštini Glavnog grada, a kojom se navedena parcela ustupa Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi", zaključiom je Rakočević

Bonus video: