"nastaviti rad na unapređenju politika tržišta rada i zapošljavanja"

Adrović - Zampini: Vlada spremna da se suoči sa izazovima i završi reformski proces tržišta rada i zapošljavanja

"Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) će se uz podršku MOR-a reformisati u pravcu digitalizacije i pružanja kvalitetnih usluga za tržište rada",

1841 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sastao se sa višom specijalistkinjom za zapošljavanje za Centralnu i Istočnu Evropu Međunarodne organizacije rada (MOR) Danielom Zampini, saopšteno je iz te institucije.

"Aktuelna Vlada je spremna da se suoči sa određenim izazovima kako bi se u što skorijem vremenu završile započetke aktivnosti u reformskim procesima koji se odnose na tržište rada i zapošljavanje", kazao je Adrović.

On je istakao da očekuje da će se Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) uz podršku MOR-a reformisati u pravcu digitalizacije i pružanja kvalitetnih usluga za tržište rada, dodajući da će nastaviti rad na poboljšanju i unapređenju politika koje se tiču tržišta rada i zapošljavanja.

"Saradnja sa MOR-om je bila uspješna na obostrano zadovolljstvo, a u narednom periodu očekujem da unaprijedimo saradnju u svim segmentima", dodao je Adrović.

Na sastanku je, kako navode, bilo riječi o aktivnostima koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS) realizuje uz podršku MOR-a, a to su analiza stanja insitucionalnog okvira, uvođenje Programa garancija za mlade i radionice o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Zampini je, kako je saopšteno, čestitala Adroviću imenovanje na funkciju ministra rada i socijalnog staranja i istakla da će MOR nastaviti da podržava Crnu Goru u svim reformskim procesima.

"Crnoj Gori je potreban ZZZ kao moderan servis građana u skladu sa savremenim potrebama tržišta rada i od Crne Gore se očekuje puno u tom smislu", poručila je Zampini.