Abazović: Fokus Vlade biće na rekonstrukciji puta Plav-Dečani i na izgradnji tunela Rožaje-Peć

Abazović je istakao da Crna Gora vodi inkluzivnu politiku i da je iskreno posvećena svakom vidu regionalne saradnje, što je dokazala više puta do sada

3103 pregleda 10 komentar(a)
Osmani i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Osmani i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Fokus Vlade Crne Gore biće na rekonstrukciji puta Plav-Dečani, kao i na izgradnji tunela Rožaje-Peć, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović.

On se kako je saopšteno iz Vlade sastao sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani na marginama godišnjeg samita Međunarodnog republikanskog instituta - Southeastern Europe Democracy Summitt (SEE|DEM) koji se održava od 29. do 31. maja u Bečićima.

U saopštenju se navodi da je na sastanku zaključeno da Crna Gora i Kosovo nemaju otvorenih pitanja, a međusobnoj saradnji značajno doprinose frekventni susreti na najvišem nivou, te da je zajednički zadatak da se u narednom periodu konkretizuju projekti od zajedničkog interesa u oblasti ekonomije i saobraćaja.

"Na sastanku je ocijenjeno i da je potrebno unapređivati saobraćajnu infrastrukturu, a premijer Abazović je istakao da će fokus Vlade Crne Gore, u tom smislu, biti na rekonstrukciji puta Plav-Dečani, kao i na izgradnji tunela Rožaje-Peć", piše u saopštenju Vlade.

Takođe, izraženo je opredjeljenje obje strane da rade na brzom rješavanju pitanja vazdušnog koridora između dvije zemlje.

Abazović je istakao da Crna Gora vodi inkluzivnu politiku i da je iskreno posvećena svakom vidu regionalne saradnje, što je dokazala više puta do sada.

"U tom smislu, kontinuirano se ulažu napori kako bi se nadogradnjom postojećih odnosa sa svim susjedima, dao dodatan podstrek i otvorile nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi napredak regiona", zaključio je on.

Osmani je rekla da Kosovo cijeni napore koje Crna Gora ulaže na stabilizaciji regionalnih prilika.

"Vaš napredak na planu evropskih integracija daje podrstrek evropskoj perspektivi na Zapadnom Balkanu", kazala je Osmani.

Bonus video: