Krivokapić: Osjetio sam da su vrata EU za Crnu Goru otvorenija nego ikad

Ocijenjeno je da je "važno zaštiti Crnu Goru od malignog uticaja trećih strana, kako bi uspješno povratila poziciju sidra stabilnosti na Zapadnom Balkanu, utemeljenog na istorijskoj tradiciji multikulturalnosti".

7391 pregleda 19 komentar(a)
Lurman i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Lurman i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Tokom prethodnih ministarskih sastanaka osjetio sam da su vrata Evropske unije otvorenija nego ikad za Crnu Goru i da bi uspjeh završetka pregovora bio uspjeh čitavog regiona, poručio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

Kako je saopšteno iz ovog vladinog resora on je to rekao tokom sastanka sa njemačkom ministarkom za Evropu i klimu Anom Lurman, koja boravi posjeti u Crnoj Gori.

"Na sastanku je istaknuto da su Crna Gora i Njemačka bliski partneri, koje odlikuje otvorenost i spremnost za produbljivanje političkog dijaloga i saradnje. Sagovornici su ocijenili da je Njemačka do sada puno investirala u Crnu Goru, te da je njeno veće prisustvo u našoj državi od izuzetnog značaja za nastavak reformskog procesa, kao i održanja stabilnosti", piše u saopštenju.

Na toj liniji, kako se ističe, ocijenjeno je da je "važno zaštiti Crnu Goru od malignog uticaja trećih strana, kako bi uspješno povratila poziciju sidra stabilnosti na Zapadnom Balkanu, utemeljenog na istorijskoj tradiciji multikulturalnosti".

"Govoreći o evropskoj perspektivi, sagovornici su se saglasili o značaju inicijative Berlinski proces, dodajući da je potrebno reafirmisati uspješnost njenih mehanizama i da je smatra temeljnom inicijativom Evropske unije za saradnju zemalja Zapadnog Balkana", zaključuje se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Bonus video: