Bečić: Bili u vlasti ili opoziciji, uvijek ćemo se svom snagom zalagati za jačanje evropskih vrijednosti

"Smatram važnim da posjetim Crnu Goru i nadam se da ću se u Crnoj Gori sresti i sa vama", istakla je Metsola

4493 pregleda 17 komentar(a)
Metsola i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Metsola i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate, bez obzira da li bile u vlasti ili opoziciji, uvijek će se i svom svojom snagom zalagati za jačanje evropskih vrijednosti, vladavinu prava i oštru borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na svim nivoima, poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je to rekao u Roterdamu tokom sastanka predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaje se da je Bečić čestitao Metsoli na izboru za predsjednicu Evropskog parlamenta i poželio joj puno sreće u daljem radu.

"Smatram važnim da posjetim Crnu Goru i nadam se da ću se u Crnoj Gori sresti i sa vama", istakla je Metsola.

Bečić je, dodaje se u saopštenju, upoznao Metsoli sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori, ukazao je na čvrst spoljnopolitički kurs Demokratske Crne Gore, "posebno ističući njenu evropsku budućnost i opredijeljenost da se jača partnerstvo sa zemljama članicama NATO".

"Raduje me što je Skupština Crne Gore tokom mog mandata napravila značajne iskorake, koji su pohvaljeni u Deklaraciji POSP-a (Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje). Uvjeren sam da će Demokrate na tom putu dati najsnažniji impuls", rekao je Bečić i, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo što skorijim susretom sa predsjednicom Evropskog parlamenta u Podgorici.

Bonus video: