Striković će predložiti Zakon o upotrebi ulja od kanabisa u medicinske svrhe

"Legalizacijom upotrebe kanabisa u medicinske svrhe će svakako dovesti i do regulisanja ove oblasti jer brojni pacijenti i danas koriste ova sredstva kao lijek, samo što se nabavka i upotreba vrši u sivoj zoni, bez odgovarajuće ljekarske kontrole"

7077 pregleda 8 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Poslanik Socijaldemokratske partije Adnan Striković saopštio je da će u ime Kluba poslanika predložiti Zakon o upotrebi ulja od kanabisa u medicinske svrhe.

"Upotreba ulja od kanabisa i drugih derivata koji se proizvode u medicinske svrhe je široko raspostranjena u svijetu i daje odlične i medicinski potvrđene rezultate pri liječenju niza bolesti. Takođe ulje od kanabisa značajno pomaže u poboljšanju stanja kod pacijenata koji imaju najteže bolesti. Legalizacijom upotrebe kanabisa u medicinske svrhe će svakako dovesti i do regulisanja ove oblasti jer brojni pacijenti i danas koriste ova sredstva kao lijek, samo što se nabavka i upotreba vrši u sivoj zoni, bez odgovarajuće ljekarske kontrole", kazao je Striković.

Kako kaže, njega su autentična svjedočanstva o liječenju osoba oboljelih od najtežih bolesti, a koje su, koristeći ulje kanabisa, uspjele značajno popraviti svoje zdravstveno stanje kao i odgovarajuća medicinska istraživanja podstakla da u ime brojnih građana koji su potpisavali peticiju predloži donošenje odgovarajućeg zakona.

"Za ovaj predlog zakona očekujem podršku i drugih kolega u Skupštini, posebno onih iz oblasti medicinske struke, a na ovaj način ćemo se pridružiti nizu zemalja koje su ovu osjetljivu oblast pravno regulisale", poručio je Striković.

Bonus video: