Janjušević državni sekretar u MJU, Ibrahimi u MF, Abazović na čelu koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje

Za zamjenika zaštitnika imovinsko-pravnih poslova Crne Gore imenovan je Aleksandar Veljović, a za savjetnicu potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku Ana Rašović

22743 pregleda 25 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Printscreen YouTube
Sa sjednice Vlade, Foto: Printscreen YouTube

Vlada je na današnjoj sjednici za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i medija imenovala Vatroslava Belana, a u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Astrida Hodžu.

Za državnog sekretara u Ministarstvu finansija imenovan je Agron Ibrahimi, u Ministarstvu javne uprave Dragiša Janjušević i ministarstvu odbrane Krsto Perović.

Na čelu koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje će biti premijer Dritan Abazović, zamjenik je ministar MUP Filip Adžić.

Članovi tog tijela su ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović, ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković, potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, ministar bez portfelja i predsjednik Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Zoran Miljanić i zamjenik generalnog sekretara Vlade Ilir Harasani.

Za zamjenika zaštitnika imovinsko-pravnih poslova Crne Gore imenovan je Aleksandar Veljović, a za savjetnicu potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku Ana Rašović.

Imenovana ja komisija za sprovođenje postupka po javnom konkursu za imenovanje glavnog revizora revizorskog tijela u čijem su sastavu Ana Raičević, Mila Kasalica i Miloš Medenica.

Za savjetnike potpredsjednika vlade za regionalni razvoj imenovani su Emina Mujević Kara i Izet Ćorović. Konstatovan je prestanak mandata direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu (UIKS) Milanu Tomiću, a za vd UIKS-a imenovan je Rade Vojvodić.

Vlada je donijela odluku o imenovanju Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, koji čine predsjednik Dritan Abazović, potpredsjednik Vladimir Joković i članovi Ervin Ibrahimović, Raško Konjević, Aleksandar Damjanović, Goran Đurović,, Ana Novaković Đurović, Dragoslav Šćekić, Admir Adrović, Ivo Šoć, Boris Marić, Nina Vukotić, Mladen Grgić, Petar Smolović, Srđa Keković, , Predrag Mitrović, Nina Drakić, Duško Zarubica, Budimir Raičković i Uroš Bulatović.

Za sekretarku Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte imenovana je Jelena Globarević, samostalna savjetnica u Agenciji za investicije Crne Gore.

Bonus video: