Novaković Đurović: Brzo ćemo vas uvjeriti da je prioritet Ministarstva i vlade očuvanje i zaštita životne sredine

"Posebno smo odlučni da finalizujemo izvoz preostalog kontaminiranog zemljišta i otpada iz Brodgoradilišta u Bijeloj, kako bi se konačno i definitivno sanirala još jedna crna ekološka tačka u Crnoj Gori"

4087 pregleda 4 komentar(a)
Novaković Đurović i Timonije, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma
Novaković Đurović i Timonije, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma

Prioritet Ministarstva i Vlade jeste očuvanje i zaštita životne sredine, u šta će se međunarodni partneri, a i crnogorska javnost vrlo brzo uvjeriti, saopštila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović na sastanku sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom.

Kako se navodi u saopštenju iz ovog vladinog resora, Novaković Đurović je dodala da su posebno odlučni da finalizuju izvoz preostalog kontaminiranog zemljišta i otpada iz Brodgoradilišta u Bijeloj, "kako bi se konačno i definitivno sanirala još jedna crna ekološka tačka u Crnoj Gori".

Dodaju da je Novaković Đurović upoznala Timonijea i sa izazovima sa kojima se Crna Gora suočava u oblasti prostornog planiranja i urbanizma i predložila je uspostavljanje saradnje sa francuskim stručnjacima.

"Kako bismo kroz praksu i iskustva Francuske, mogli konkretno i temeljno da kreiramo i sprovodimo aktivnosti iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma u Crnoj Gori", rekla je Novaković Đurović.

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma navode da je Timonije istakako kako je Francuskoj bilateralna saradnja sa Crnom Gorom od velikog značaja.

"On je podsjetio ministarku da je Francuska istrajna u namjeri da pomogne Crnoj Gori da dostigne ekološku i energetsku tranziciju i na taj način ubrza crnogorski proces pristupanja Evropskoj uniji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: