Obradović: Nisam istovremeno obavljao poslove u Opštini i FZO

Obradović je kazao da je svoje angažovanje u Fondu u zakonskom roku prijavio ASK-u, za šta, kako navodi, postoje dokazi kod te institucije

8906 pregleda 9 komentar(a)
Obradović, Foto: Luka Zeković
Obradović, Foto: Luka Zeković

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Obradović reagovao je povodom današnjeg teksta "Vijesti" pod naslovom "Partijski kadrovi opet stoluju upravom".

Obradović je negirao da je bio zaposlen na dva radna mjesta u istom trenutku, kao v.d. pomoćnik direktora u Fondu za zdravstveno osiguranje i samostalni savjetnik u Direkciji za imovinu Opštine Berane.

"Ističem da se radi o apsolutnoj neistini koju je plasirao jedan portal u 2021. godini. Za svoje tvrdnje nikada nije pružio dokaze, te do sada nisam smatrao za relevantno da reagujem. Ipak, kako se tekst koji ste objavili nalazi u najuticajnijem mediju u državi, smatram za obavezu da u tom pravcu dam par činjenica koje su provjerljive. Nikada nisam obavljao u istom trenutku poslove u Opštini Berane i Fondu za zdravstveno osiguranje. Od trenutka imenovanja za v.d. Pomoćnika direktora u Fondu za zdravstveno osiguranje nisam više obavljao poslove u Opštini Berane", naveo je Obradović u reagovanju.

Kazao je da je svoje angažovanje u Fondu u zakonskom roku prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, za šta, kako navodi, postoje dokazi kod te institucije.

"Smatram da su zvanična i javna dokumenta koja je mogao novinar da pronađe na sajtu ove institucije bila relevantnija za objaviti nego neistina koju je plasirao jedan portal čiji motivi nisu bili vjerovatno zasnovani na principu istinitog obavještavanja javnosti, već u nečem sasvim drugo", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: