Hrvatska spremna da pruži političku i ekspertsku pomoć Crnoj Gori na putu ka EU

Na sastanku crnogorskog šefa diplomatije i hrvatskog ambasadora ukazano je na raspoloženje evropskih partnera prema politici proširenja, kao i važnost ubrzanja procesa pregovora

2799 pregleda 8 komentar(a)
Grubišić i Krivokapić, Foto: MVP
Grubišić i Krivokapić, Foto: MVP

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da je zajednički izraženo zadovoljstvo uspješnom posjetom hrvatskog ministra vanjskih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana Crnoj Gori, uz ocjenu da dvije države nastavljaju intenzivan politički dijalog kroz organizaciju posjeta na najvišem nivou.

Ukazano je na raspoloženje evropskih partnera prema politici proširenja, kao i važnost ubrzanja procesa pregovora, pri čemu je iskazana politička i ekspertska pomoć Hrvatske na putu ka EU.

U domenu bilateralne saradnje, bilo je riječi o projektima u energetici, te mogućnostima da dvije države formiraju strateško partnerstvo.

Sagovornici su ocijenili da bi bilateralni način riješavanja otvorenih pitanja predstavljalo zalog za buduće odnose Crne Gore i Hrvatske, zaključuju iz MVP-a.

Bonus video: