Mašković: Peticiju za povećanje naknada u Programu stručnog osposobljavanja za manje od dan sakupila oko 1.000 potpisa

Istakao da se potpisivanje nastavlja narednih dana u Podgorici, potom širom Crne Gore, a podrška se može dati i u elektronskoj formi

5357 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore
Foto: Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore

Predsjednik omladine Socijaldemokrata Glavnoga grada Miloš Mašković saopštio je da je peticija te partije za povećanje naknada korisnicima Programa stručnog osposobljavanja visokoškolaca na 450 eura, odnosno na nivo minimalne plate, za manje od dan sakupila oko 1.000 potpisa.

On je, kako je saopšteno, istakao da se potpisivanje nastavlja narednih dana u Podgorici, potom širom Crne Gore, a podrška se može dati i u elektronskoj formi.

"Naime, Socijaldemokrate su nedavno i skupštinsku proceduru predale izmjene zakona koji se odnosi na stručno osposobljavanje visokoškolaca, kako bi im se povećale naknade. Osnov je drastično povećanje cijena, ali i nedavno značajno povećanje minimalne zarade, pa je nakon toga naknada za visokoškolce koji su u ovom programu, ostala značajno ispod minimalne zarade. To je problematično jer je riječ o mladim ljudima koji za svoj rad ne mogu da dobiju ni minimalnu zaradu, a pritom su visokoškolci", poručio je Mašković.

Bonus video: