Demokrate: Gdje je stao Lazović, tu nastavlja Abazović

U Demokratskoj Crnoj Gori smatraju da je cilj predsjednika Vlade "potpuna revitalizacija i rehabilitacija bivšeg režima"

8919 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora nazvala je šokantnom odluku da Drago Spičanović, bivši pomoćnik direktora Uprave policije za vrijeme Vlade Duška Markovića, bude jedan od rukovodilaca u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Smatraju da je cilj predsjednika Vlade i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića revitalizacija i "rehabilitacija bivšeg režima".

"Da je građanima Crne Gore prije nekoliko mjeseci neko postavio pitanje ima li ikakve šanse da se Crna Gora maltene brzinom svjetlosti vraća u mrak od koga se 30. avgusta jedva otela, ubjedljiva većina bi odgovorila da takva šansa ne postoji iz najmanje dva razloga: jer je volja građana krajnje jasna, i jer niko nije dovoljno lud, drzak i bezobrazan da tako nešto i pomisli, a kamoli pokuša. Danas se nažalost ljudi opravdano pitaju gdje završavaju najkompromitovanije kadrovske kombinatorike bivšeg režima, a gdje počinju kombinacije za kratko vrijeme totalno kompromitovanog i razobličenog GP URA? A odgovor je vrlo prost: nalaze se u jednoj tački. Hoće reći, gdje je stao Zoran Lazović, tu nastavlja Dritan Abazović, koji se više čak ni ne trudi da prikrije obrazac i cilj djelovanja. Cilj je, dakako, potpuna revitalizacija i rehabilitacija bivšeg režima, a obrazac u potpunosti saglasan cilju: zamisli šta bi uradili Zoran Lazović ili Brano Mićunović, pa uradi baš tako", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kazali su da je imenovanje Spičanovića za jednog od rukovodilaca u ANB-u odraz reformi "po mjeri Dritana Abazovića".

"Spičanović, koji je svojevremeno bio rukovodilac organizacionih jedinica za ljudske resurse, finansije i tehničku podršku UP, ostao je bez posla 1. marta prošle godine, nakon što je tadašnja Vlada Zdravka Krivokapića ukinula njegovo radno mjesto, kao i pozicije svih pomoćnika direktora policije. Prema pisanju domaćih medija Spičanović je bio označen kao jedan od organizatora posla šverca cigareta iz Luke Bar, zbog čega je bio i saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu. Zbog čega je oslobođen sumnje, a danas reaktiviran na još odgovornijoj i osjetljivijoj poziciji od strane Abazovića, neka građani sami procijene. Ili ne moraju da procjenjuju, ako se ima u vidu da je Abazović u sektoru bezbjednosti čuvao vedete SKAJ afere poput Zorana i Petra Lazovića, Ljuba Milovića i druge uprkos saznanjima koja je EUROPOL dostavio Crnoj Gori, kao i uprkos nizu kriminalnih radnji poput nezakonitog praćenja tadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića", zaključuju iz Demokrata.

Bonus video: