Demokrate: Dok smo se mi borili za nezavisni TS, Abazović je sa Katnićem planirao napad na Krapovića i Bogdanovića

"Šta će Dritanu Abazoviću kriptovani telefon i SKY aplikacija, ako isti nemaju direktor ANB, direktor UP ili SDT, sa kim je obavio komunikaciju, da li se i kada vidio i čuo sa kriminalnim klanovima, posebno sa onim licima koja se nalaze u bjekstvu?"

13765 pregleda 39 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora reagovala je na navode premijera Dritana Abazovića, poručivši mu nastavlja u "dosljednom stilu patologija laži", poručivši mu da dok se ta partija "borila za nezavisni Tužilački savjet, on je sa Milivojem Katnićem dogovarao napad na Krapovića i Bogdanovića, jer je – po sopstvenom priznanju - Aleksandru Vučiću obećao da će Mandić imati svog SDT kako bi od Vučića dobio podršku za prevaru naroda."

Abazović je, kako navode u saopštenju, "radi lakšeg ostvarenja ciljeva, od URA-e, po nalogu Aleksandra Vučića, napravio radikalnu desničarsku organizaciju koja je u Ulcinju vodila kampanju na isti način kako je Vučić vodio kampanju u Nikšiću."

"Što će reći da je Abazović u Ulcinju vodio klasičnu mrziteljsku kampanju prema svim nacijama, osim prema svojoj. Svi pamte sliku izborne noći kada iza onoga koji se zove premijerom Vlade Crne Gore nema niti jedne jedine crnogorske zastave, tako da su kampanju vodili političari iz Albanije! Ali, to je njemu Crna Gora i to su njemu građani: sredstvo za koje ga nije briga, već služi isključivo za ostvarivanje preuzetih zadataka", navodi se u saopštenju.

Zbog toga je, poručuju Demokrate, "danas ubjedljivoj većini obmanutih građana jasno da je Abazović sve vrijeme bio ništa drugo do podmetnuto kukavičije jaje mafije, čiji je zadatak bio da u slučaju poraza DPS-a prevari narod i obezbijedi uslove da se jedan koruptivno-kriminalni sistem spasi i ostane netaknut na način da će iznova biti zamaskiran, ili prepakovan."

Dodaju da je "jedan od brojnih dokaza tome i činjenica da je URA jedini politički subjekt koji Milivoje Katnić nikada, ni po jednom osnovu nije osumnjičio, a kamoli progonio."

"I takav Abazović, politički neprincipijelan, pritvoran, u dilovima do guše sa tamnim centrima moći u i izvan Crne Gore, neumješan u svemu osim u prevari, danas pokušava da ispira mozak Crnoj Gori. Međutim, ogroman broj ljudi vidi kakva je patologija laži u pitanju", poručuju Demokrate.

U saopštenju dalje navode da je "samo par dana nakon što je zajedno sa DPS-om pobjegao od izbora, ovaj radikalni desničarski i legitimno proalbanski političar kaže da se ne plaši izbora."

"Uz to, u intervjuu kaže da je na svim lokalnim izborima duplirao podršku. Sva mu je istina takva: na Cetinju je pao, u Beranama i Petnjici osvojio je 0 mandata, a u Nikšiću, prvim lokalnim izborima nakon veličanstvenog 30. avgusta, kada se još nije vidjelo ko je on, imao tek 100 glasova više. A sada razmislite, kada ovako laže o krajnje očiglednim stvarima, koje jasno vidi cijela Crna Gora, kako li tek laže o stvarima koje su javnosti nedostupne?!", piše u saopštenju

Demokrate u saopštenju potom Abazoviću postavljaju niz pitanja: "Prvo, kako je za vrijeme Abazovićevog rukovodjenja bezbjednosnim sektorom Radoje Zvicer pobjegao iz Crne Gore, a istovremeno Aleksa Bečić tajno praćen od “stićenika” Abazovića u Upravi policije za koje Europol tvrdi da su visokorangirani članovi Kavačkog klana?

Drugo, šta će Dritanu Abazoviću kriptovani telefon i SKY aplikacija, ako isti nemaju direktor ANB, direktor UP ili SDT, sa kim je obavio komunikaciju, da li se i kada vidio i čuo sa kriminalnim klanovima, posebno sa onim licima koja se nalaze u bjekstvu?

Treće, zašto nije pokrenuo postupak protiv, kako Europol tvrdi, člana Kavačkog klana Ljuba Milovića nakon što je dobio službenu zabilješku od strane pripadnika Uprave policije da je tadašnji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić tajno praćen, već je cijeli slučaj zataškao, a Ljuba Milovića čuvao u bezbjednosnom sektoru?

Četvrto, od koga je, kada i kako ucijenjen kada je, kako se iz bezbjednosnog sektora tvrdi, iz svoje kolekcije kadrova za pomoćnika direktora ANB predložio DPS funkcionera Spičanovića, nakon što je DPS ANB pratio, prisluškivao, fotografisao i snimao opozicionare, novinare, vjerske velikodostojnike i predstavnike civilnog sektora?

Peto, zašto je u zatvoru u Spužu posjetio Ljuba Bigovića, visokorangiranog kriminalca. Šta mu je tom prilikom obećao i kojeg je ljekara pozvao i zamolio da istom licu falsifikuju zdravstvenu dokumentaciju i iz zatvora ga premjeste u KC Crne Gore?

Šesto, zašto je URA jedini politički subjekt na političkoj sceni Crne Gore čije funkcionere nije hapsio Milivoje Katnić?

Sedmo, kada je Andriji Mandiću obećao da će podržati njegovog kandidata za Specijalnog državnog tužioca kako je i sam priznao na posbenoj sjednici Skupštine Crne Gore?

Osmo, da li je i kada ASK-u prijavio poklon “kriptovani telefon”? Ko je lice od kog je dobio ovakav poklon? Ko mu je platio pretplatu za SKY aplikaciju? Kako je telefon uvezen na tržište Crne Gore?

Deveto, zašto je Abazović naredio svojim poslanicima da ne daju kvorum na sjednici na kojoj je trebalo da se utvrdi ko je skinuo zabranu ulaska ozloglašenim kasapima Veljku Beliviku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru, a koju je inicirao Momo Koprivica?

Deseto, šta je Dritan Abazović radio u Skoplju? Sa kim se sreo? Sa kim je razgovarao? Kakve je obaveze preuzeo i šta je iz Skoplja unio u Crnu Goru?"

Bonus video: