Mojkovačka vlast riješila nesuglasice?

Šef lokalnog parlamenta Marko Janketić (Demokrate) kaže da će sjednica biti nastavljena prema onome što je dogovoreno na koalicionom sastanku

14255 pregleda 2 komentar(a)
Vlast promijenjena 5. decembra prošle godine: Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović
Vlast promijenjena 5. decembra prošle godine: Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović

Mojkovačka vladajuća koalicija na dobrom je putu da riješi nesuglasice, ocijenio je šef lokalne Socijalističke narodne partije (SNP) Milisav Ćorić.

Sjednica Skupštine opštine (SO) Mojkovac, koja je do sada odlagana dva puta zbog nedostataka kvoruma, odnosno odsustva odbornika SNP-a, sazvana je za 10. jun.

Time bi navodno trebalo da budu okončane nesuglasice u vladajućoj koaliciji, koju čine koalicije “Za budućnost Mojkovca” i “Ne damo Mojkovac”, te Demokrate i Građanski pokreta URA.

”Na dobrom putu smo da riješimo nesuglasice. Naše zamjerke odnosile su se na način funkcionisanja i organizacije lokalne uprave. Koalicioni partneri su tokom razgovora koje smo imali, razumjeli da su naše primjedbe bile opravdane. Zasad, samo to mogu saopštiti”, rekao je Ćorić za “Vijesti”.

Šef lokalnog parlamenta Marko Janketić (Demokrate) kaže da će sjednica biti nastavljena prema onome što je dogovoreno na koalicionom sastanku.

”Dogovorili smo se da se sjednica nastavi u petak, 10. juna, u 10 sati. U utorak ću poslati odluku odbornicima da u petak nastavljamo sjednicu i materijal za dopunu dnevnog reda”, najavljuje on.

Na dnevni red biće dodata, između ostalog, i odluka o završnom računu budžeta Opštine za minulu godinu, kao i ugovor Opštine sa preduzećem Komunalne usluge “Gradac”.

Odranije, za sjednicu SO predivđeno je konstatovanje prestanka mandata dosadašnjem i imenovanju novog v. d. sekretara SO, te pokretanju postupka za izmjene i dopune Statuta opštine i predlog programa rada SO za ovu godinu…

Pred odbornicima će biti i finansijski izvještaj o radu JU Centra za kulturu “Nenad Rakočević” za prošlu, kao i odluke o davanju saglasnosti na plan i program te ustanove za ovu godinu.

Slične izvještaje, programe i planove trebalo bi da podnese i JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Sjednica SO sa tim dnevnim redom trebalo je da se održi još 14. aprila, ali tada, kao ni sedam dana kasnije, nije bilo kvoruma.

Prema Poslovniku, sazvana sjednica treba da se održi najkasnije tri mjeseca od datuma prvog sazivanja.

Iz SNP-a su ranije saopštili da se mora pažljivo “napraviti potpuni koncept i strategija daljeg djelovanja i razvoja i zajednički pristupiti realizaciji tih programa”. Rekli su i da SNP neće po automatizmu glasati sve što dođe kao predlog od izvršne vlasti u tom gradu. Odbacivali su i “spekulacije da će SNP u Mojkovcu sarađivati sa bilo kim mimo postojeće koalicije”.

Konstituenti mojkovačke vlasti tokom minulih mjesec i po na više sastanaka pokušali su da riješe probleme, prije svega unutar kolicije “Za budućnost Mojkovca”. SNP je bila dio te koalicije na lokalnim izborima, održanim 5. decembra prošle godine.

Međutim, javnosti nikada precizno nije saopšteno na šta su se konkretno odnosile zamjerke SNP-a.

Mojkovački parlament čine 14 odbornika koalicije koju je predvodila Demokratska partije socijalista (DPS), osam koalicije “Za budućnost Mojkovca”, četiri Demokrata, po dva iz Građanskog pokreta URA i koalicije “Ne damo Mojkovac” i jedan iz Ujedinjene Crne Gore. D. Š.

Bonus video: