ASK: Nuhodžić, Bulajić i Zečević prekršili Zakon o sprečavanju korupcije

U slučaju Zečevića, Agencija je utvrdila da je istovremeno bio poslanik i direktor "Montenegrobonusa", odnosno na dvije javne funkcije, čime je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije

15674 pregleda 16 komentar(a)
Nuhodžić, Bulajić i Zečević, Foto: Boris Pejović, Luka Zeković, Jelena Bujišić
Nuhodžić, Bulajić i Zečević, Foto: Boris Pejović, Luka Zeković, Jelena Bujišić

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da su poslanik u Skupštini Crne Gore Mevludin Nuhodžić i bivši poslanici Strahinja Bulajić i Radoš Zečević prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.

U slučaju Nuhodžića, Agencija je u odluci navela da u kartonu kojim se tretira uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura nije prijavio tačne i potpune podatke jer nije prijavio većinsko vlasništvo nad njivom od 283 metra kvadratna u katastarskoj opštini Resnik.

On je kazao da su tačni navodi da nije prijavio njivu, ali da se radi o previdu a ne o namjeri da bilo što sakrije jer je u predmetnom izvještaju sve ostalo iz KO Resnik prijavio.

U slučaju Zečevića, Agencija je utvrdila da je istovremeno bio poslanik i direktor "Montenegrobonusa", odnosno na dvije javne funkcije, čime je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner kada stupi na novu funkciju dužan u roku od 30 dana da podnese ostavku na jednu od dvije pozicije.

Zečević se nije izjašnjavao na rezultate ispitinog postupka Agencije.

Agencija je utvrdila da je Zakon prekršio i sada bivši potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić.

Osim što nije prijavio udio u "Srpskoj kući", Agencija je utvrdila da nije prijavio motorno vozilo "zastava jugo" u vlasništvu supruge i 1.200 eura kredita koji se vodi na ime sina.

Bulajić je kazao da je "Srpska kuča" osnovana jednim eurom, koliko iznosi i osnivački kapital i da osnivači nemaju svojinska ovlašćenja.

Takođe je istakao da ni na nepokretnosti "Srpska kuća" ne polaže nikakva prava, niti mu mogu pripadati po bilo kom osnovu.

Što se tiče automobila, on je kazao da ga je supruga prodala 2005. godine i da ono unazad 10 godina nije registrovano. Kada je u pitanju sinov kredit, Bulajić je kazao da nije znao.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne i potpune podatke, u suprotnom će biti kažnjen sa 500 do 2.000 eura.

"Vijesti" su ranije pisale o slučajevima Zečevića i Bulajića.

Bonus video: