Cikotić: Umjesto da DF osudi Rogozinove prijetnje, osuđuju ministra jer je ispoštovao obavezu i uvedene sankcije

Kako ističe portaprolka SDP-a, skandal je "po ovim tobožnjim evropejcima" to što Crna Gora slijedi EU politiku prema Rusiji, te da se oni pitaju, umjesto EU, "slijedili bismo politiku Vučića i njegovog sjedjenja na pet stolica"

3414 pregleda 7 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Bilo bi primjereno da Demokratski front, umjesto protežiranja po Vučićevoj želji Otvorenog Balkana, osudi Rogozinove prijetnje balističkim raketama, imajući u vidu međusobne bliske odnose i prijateljstvo koje imaju sa njim.

To je saopštila porptarolka Socijaldemokratske partije Amina Cikotić, navodeći da smo juče "imali priliku da čujemo kolektivnu kuknjavu od strane DF i srodnih političkih struktura samo zato jer je Crna Gora, povodom Lavrovljeve posjete Beogradu, ispoštovala paket sankcija koji je, kao dio zajedničke EU politike, uvela Rusiji zbog brutalne agresije na Ukrajinu".

"I umjesto da ove strukture osude prijetnju njihovog intimusa Rogozina koji saopšti da bi jako volio da atomskim oružjem sprži njihovu sopstvenu zemlju, oni osuđuju Crnu Goru i ministra vanjskih poslova jer je ispoštovao obavezu i uvedene sankcije. I to one, da sve bude komičnije, usvojene od strane prethodne Vlade koju je podržao i sam DF", navodi se u njenom saopštenju.

Kako ističe, skandal je "po ovim tobožnjim evropejcima" to što Crna Gora slijedi EU politiku prema Rusiji, te da se oni pitaju, umjesto EU, "slijedili bismo politiku Vučića i njegovog sjedjenja na pet stolica. Želja će ih biti, svakako".

"I, naravno, nije im skandal to što njihov Putin svakodnevno “raspamećuje” civile, djecu i bespomoćne, razara gradove i pokušava da uništi cijelu jednu zemlju i narod. O tome ne rekoše ni riječi – ne žele ili bolje reći ne smiju", kazala je Cikotić.

Cikotić smatra i da je sve što se dešava jako korisno da se, crno na bijelo, "po ko zna koji put ustanovi gdje je ko i za šta se zalaže. I politički i civilizacijski".

Bonus video: