Abazović: Uvjeren sam da će sastanci koji se održavaju u Ohridu pomoći državama Zapadnog Balkana da se približe EU

"Crna Gora, kao lider u evropskim integracijama spremna je da pruži dodatan napor kako bi bila primjer svima drugima u regionu"

2821 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka Abazovića i Tegeltije, Foto: Gov.me
Sa sastanka Abazovića i Tegeltije, Foto: Gov.me

Uvjeren sam da će sastanci koji se održavaju u Ohridu pomoći državama Zapadnog Balkana da se približe Evropskoj uniji i pronalaženju zajedničkog jezika o tome kako da unaprijede politički i ekonomski dijalog, poručio je premijer Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta on je to rekao tokom sastanka sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranom Tegeltijom na marginama Samita Inicijative "Otvoreni Balkan" u Ohridu, na kojem dvije države učestvuju kao posmatrači.

"Crna Gora, kao lider u evropskim integracijama spremna je da pruži dodatan napor kako bi bila primjer svima drugima u regionu", dodao je Abazović.

On je, kako se navodi, posebno istakao da ga raduje da su ovu Inicijativu podržale SAD i EU, dva najvažnija spoljnopolitička partnera Crne Gore "sa kojima je naša država uvijek na istoj strani".

U saopštenju se dodaje da je Tegeltija naznačio da je Crna Gora zemlja, sa kojom BiH baštini prijateljski odnos, nema otvorenih pitanja, a istakao je važnost dalje ekonomske saradnje, naročito u energetskom sektoru.

"Sagovornici su se saglasili da su prijateljski odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine ojačani zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i integracije u EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: