Bogdanović traži informacije iz istrage: Vladin avion oštećen 15 dana prije nego što je Bečića pratio "kavački klan"

Imajući u vidu da se "odigrao samo 15 dana prije praćenja Bečića od strane, kako Europol tvrdi, članova Kavačkog klana", Bogdanović je zatražio da MUP u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa odedbama člana 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, dostavi traženu informaciju, sa službenim zabilješkama, zapisnicima i svim drugim materijalima, koji se odnose na predmetnu istragu

10812 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Kluba poslanika "Mir je naša nacija" Boris Bogdanović zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova informaciju iz sprovedene istrage povodom oštećenja Vladinog aviona na aerodromskoj pisti u Golubovcima dok se u njemu nalazio tadašnji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sa delegacijom Skupštine Crne Gore.

To je urađeno, kako se navodi u saopštenju Demokrata, u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, a u cilju obavljanja poslaničke funkcije i funkcije člana Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Iz Demokrata navode da je prilikom povratka Delegacije Skupštine na čelu sa njenim tadašnjim predsjednikom Bečićem, pilot Vladinog aviona na letu iz Ljubljane za Podgoricu, a tokom slijetanja "prvo nije uspio da spusti stajni trap, te je izvjestan vremenski period kružio iznad Podgorice, a zatim kada je isti aktivirao alternativnim putem pilot je nastavio i uspješno završio slijetanje, nakon čega se tokom rulanja po aerodromskoj pisti stajni trap uvukao, a avion oštetio".

Taj događaj Demokrate ocjenjuju kao "po mnogo čemu sumnjiv", a kako kažu, imajući u vidu da se "odigrao samo 15 dana prije praćenja Bečića od strane, kako Europol tvrdi, članova Kavačkog klana", Bogdanović je zatražio da MUP u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa odedbama člana 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, dostavi traženu informaciju, sa službenim zabilješkama, zapisnicima i svim drugim materijalima, koji se odnose na predmetnu istragu.

foto: Demokratska Crna Gora

"Takođe, koliko nam je poznato ovakav kvar i ovakvo ugrožavanje bezbjednosti predsjednika Skupštine i članova Delegacije Skupštine Crne Gore i državnog rukovodstva ranije se nikada nije desio, što pojačava sumnju na mogućnost namjere ugrožavanja bezbjednosti putnika na ovom letu", naveo je Bogdanović u dopisu Ministarstvu.

Povezani članci

24. Decembar 2021.

Vladin avion sletio u Nirnberg

On je dodao da je Bečić, tek nakon godinu dana od dana izbora, upravo krajem septembra 2021. godine, "prvi put putovao Vladinim avionom", na pomenutom letu, kao i na letu Podgorica - Budimpešta.

Bonus video: