Drašković: DF snažno podržava učlanjenje Crne Gore u "Otvoreni Balkan"

"Današnji sastanak u Ohridu je otvorio vrata reformama i usponu Balkana", saopštio je šef Informativne službe NSD-a i funkcioner DF-a

4895 pregleda 18 komentar(a)
Drašković, Foto: DF
Drašković, Foto: DF

Demokratski front snažno podržava učlanjenje Crne Gore u Otvoreni Balkan, jer je to u interesu svih građana, saopštio je šef Informativne službe Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a Petar Drašković.

Opravdanost takvog puta, kako je kazao, potvrđuju i izjave evropskih zvaničnika i drugih važnih međunarodnih adresa koje "pozdravljaju ovu sjajnu inicijativu". Takve olakšice za građane, robu i usluge u regionu ne bi jedino podržao neko ko razvoj i bolju budućnost želi ostaviti po strani, poručio je Drašković.

"Pozitivni signali svjetskih političkih faktora o Otvorenom Balkanu su sasvim suprotni od onoga u šta su nas ubjeđivali predstavnici DPS-a i članovi vlade Zdravka Krivokapića. Govorili su kako to ometa evropski put Crne Gore i da je suprotstavljeno EU integracijama. Sada se čitava javnost može uvjeriti da to nije istina. Umjesto da su se bavili ovim velikim privrednim i društvenim iskoracima za Crnu Goru, važnije im je bilo da protjeraju ambasadora Srbije, smijene ministra pravde Vladimira Leposavića i izglasaju rezoluciju o Srebrenici. I ne samo to, nego su primjetni isti stavovi DPS-a i dijela nekadašnje parlamentarne većine o Otvorenom Balkanu, odnosu prema Srbiji i rezoluciji o Srebrenici koja nije dobila podršku čak ni u parlamentu Albanije", saopštio je funkcioner DF-a.

Današnji sastanak u Ohridu je, dodaje, otvorio vrata reformama i "usponu Balkana".

"U ovim izazovnim vremenima, konačno se naš region okreće sopstvenim interesima što će pomoći cirkulaciji stanovništva i objedinjavanju tržišta rada. Tu treba Crna Gora da traži svoje mjesto i na taj način bi počela ozbiljnije razmišljati o unapređenju svojih ekonomskih potencijala", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: