Krivokapić-Dmohovski: Neupitna podrška Poljske evropskoj orijentaciji Crne Gore

U bilateralnoj ravni, piše u saopštenju Ministarstva, konstatovano je da postoji prostor za unapređenje ekonomskih veza, posebno imajući u vidu da je Poljska posljednjih godina ostvarila zapažene rezultate u ekonomiji

2277 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Na sastanku ministara vanjskih poslova Ranka Krivokapića i ambasadora Poljske u Crnoj Gori Artura Dmohovskog iskazana je neupitna podrška Poljske evropskoj orijentaciji Crne Gore.

Iz Ministarstva je saopšteno da je na sastanku ocijenjeno da su dvije države bliski prijatelji i saveznici, čiji odnosi se temelje na zajedničkim vrijednostima i visokom stepenu razumijevanja.

"Zajednički je konstatovano da Crna Gora i Poljska imaju intenzivan politički dijalog, što potvrđuje i predstojeća posjeta ministra vanjskih poslova Poljske Zbignjeva Raua Crnoj Gori, koji dolazi i u svojstvu predsjedavajućeg OEBS-om", navodi se u saopštenju.

Krivokapić je tom prilikom kazao da cijenimo proaktivnu ulogu Poljske koja se kao susjed Ukrajine, nalazi na prvoj liniji pomoći, te istakao "da Ukrajinci brane svoju državu, ali i Evropu od ruske agresije".

U bilateralnoj ravni, piše u saopštenju, konstatovano je da postoji prostor za unapređenje ekonomskih veza, posebno imajući u vidu da je Poljska posljednjih godina ostvarila zapažene rezultate u ekonomiji.

Bonus video: