Đurović na Konferenciji predsjednika parlamenata malih država Evrope

Iz Skupštine je saopšteno da će tokom Konferencije biti riječi o ekonomskom i turističkom razvoju i atraktivnostima malih država Evrope, ulozi i lekcijama parlamenata tokom krize koronavirusa, kao i o temi novih liderki u pravcu nove vladajuće strukture

3449 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović učestvovaće na 15. Konferenciji predsjednika parlamenata malih država Evrope, koja se od 12. do 14. juna 2022. godine, održava u Monaku.

Iz Skupštine je saopšteno da će tokom Konferencije biti riječi o ekonomskom i turističkom razvoju i atraktivnostima malih država Evrope, ulozi i lekcijama parlamenata tokom krize koronavirusa, kao i o temi novih liderki u pravcu nove vladajuće strukture.

Dvodnevnu Konferenciju, u prisustvu princa Alberta II, otvoriće predsjednik parlamenta Monaka Stefan Valeri, a učešće će uzeti i Đurović, te predsjednik parlamenta Andore Rozer Sune Pasket, predsjednica parlamenta Kipra Anita Dimitriju, predsjednik parlamenta Lihtenštajna Albert Frik, predsjednik parlamenta Luksemburga Fernard Etgen, predsjednik parlamenta Malte Anđelo Faruđa, zamjenica parlamenta Islanda Lineik Ana Sevarsdotir i poslanica parlamenta San Marina Karlota Andrućoli,

Tokom boravka Đurović će imati niz bilateralnih sastanaka sa predsjednicima parlamenata država učesnica Konferencije.

U delegaciji Skupštine Crne Gore biće i predsjednik Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Dragan Krapović.

Bonus video: