Demokrate optužuju povjerenice Mugošu i Lainović da rade po nalogu šefa Carevićevog kabineta

“Konkretno, članica Odbora ispred ministarstva finansija, gospođa Snežana Mugoša očigledno ima misiju da opstruira postupak vraćanja poslovanja Opština Budva i procesa donošenja odluka u zakonom predviđene okvire. U tome je u stopu prati i gospođa Lainović"

7026 pregleda 7 komentar(a)
Sa sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Sa sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović

Budvanske Demokrate nazvale su današnju sjednicu Odbora povjerenika skandaloznom, ali optužbe da ne rade po zakonu idu na račun povjerenica, predstavnica Vlade Snežane Mugoše i Radmile Lainović.

Optužuju ih da rade po nalogu šefa kabineta Marka Carevića, Nikoke Jovanovića.

“Poštovani građani, do sada se nismo oglašavali povodom rada i odluka Odbora povjerilaca u opštini Budva, naime htjeli smo da im damo prostora da rade svoj posao rasterećeno i bez uplitanja političkih partija. Naravno, nakon današnje skandalozne sjednice to jednostavno više nije moguće, jer je očigledno da pojedine članice odbora povjerilaca jednostavno ne žele da rade po zakonu!Na stranu to što jedan šef kabineta vodi glavnu riječ na sjednicama Odbora, što je frapantno, medjutim ono što je puno gore je ponašanje članica odbora, koje je jednostavno nedopustivo i više ne može i neće proći bez naše javne reakcije",navodi se u saopštenju budvanskih Demokrata i dodaje:

“Konkretno, članica Odbora ispred ministarstva finansija, gospođa Snežana Mugoša očigledno ima misiju da opstruira postupak vraćanja poslovanja Opština Budva i procesa donošenja odluka u zakonom predvidjene okvire. U tome je u stopu prati i gospodja Lainović, pa su danas te dvije članice, očigledno po nalogu sefa kabineta gospodina Careevića aktivno opstruirale poništenje Oduka koje je gospodin Carević donio po članu 59 Zakona o lokalnoj samoupravi", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je nadležno Ministarstva javne uprave te Odluke ocjenilo kao protivzakonite i tražilo njihovo poništenje.

"Isto ministarstvo je za vrijeme prethodne Vlade predložilo gospodje Mugoša i Lainović u Odbor povjerilaca i dalo im jasne upute u tom smislu. I ne samo to,ministarstvo je podnijelo krivične prijave protiv gospodina Carevića zbog zloupotrebe člana 59. Takodje, Odluke su odavno po više zakonskih osnova prestale da važe po sili zakona, i to je jasno i laiku, ali gospodjama Mugoša i Lainović koje obije imaju dugogodišnji staž u poslovima javne uprave izgleda da nije", piše u saopštenju.

Dodaju da u to ne vjeruju, i da "pošto očigledno imaju veliku potrebu da rade sve suprotno od onoga što im je posao i kontinuirano opstruiraju ostale članove Odbora u vršenju povjerenih im poslova na zakonit način, poručujemo im da će za pomaganje gospodinu Careviću u kršenju zakona, zloupotrebe službenog položaja i protivzakonitog rada u Odboru povjerilaca protiv njih biti podnešene krivične prijave.

"Da li je razlog njihovom protivzakonitom ponašanju i zloupotrebi službenog položaja, u kojem posebno prednjači gospodja Mugoša, to što se kao dugogodišnji kadrovi DPS-a dive gospodinu Careviću i njegovom šefu kabineta ili su u pitanju neki drugi razlozi, lukrativne prirode, imaće priliku da objasne pred nadležnim tužilaštvom!”, zaključuju u saopštenju.

Bonus video: