Konjević: "Otvoreni Balkan" kao skrivena politička agenda onih koji su bliži istoku nego zapadu sada može da se zatvori

"Jasna poruka iz Soluna sa Samita SEECP – budućnost regiona je u EU (Evropska unija), čemu teži i ogromna većina crnogorskih građana - 83% bi glasalo za članstvo u Uniji"

7795 pregleda 29 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Ministar odbrane Crne Gore i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) saopštio je da inicijativa "Otvoreni Balkan", "kao skrivena politička agenda onih koji su suštinski bliži istoku nego zapadu, sada može da se zatvori".

"Jasna poruka iz Soluna sa Samita SEECP – budućnost regiona je u EU (Evropska unija), čemu teži i ogromna većina crnogorskih građana - 83% bi glasalo za članstvo u Uniji. Djeluje da "Otvoreni Balkan", kao skrivena politička agenda onih koji su suštinski bliži istoku nego zapadu, sada može da se zatvori", napisao je Konjević na Tviteru.

Regionalnu inicijativu "Otvoreni Balkan" podržavaju Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija, čiji su zvaničnici pokrenuli projekat u cilju međusobnog unapređenja slobode kretanja roba, usluga i ljudi.

"Otvoreni Balkan" su u novembru 2019, pod neformalnim nazivom "mini Šengen", pokrenuli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i tadašnji premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, s ciljem stvaranja zone slobodnog kretanja roba, usluga i ljudi na Zapadnom Balkanu.

Bonus video: