Lekić: URA postala prvak brutalnog korišćenja svega živog, pa i djece, u političke svrhe

"U ekspozeu premijera ovoj vladi su djeca u top prioritetima. Ipak, jedino što je do sada urađeno u toj oblasti, jeste besomučno slikanje prvaka URA sa djecom. Molim da me podsjetite ako je nešto konkretno urađeno za djecu ili mlade"

4489 pregleda 10 komentar(a)
Lekić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Lekić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Kao partija koja se predstavlja progresivnom URA je postala nepobitni prvak brutalnog korišćenja svega živog, pa i djece, u političke svrhe, saopštila je Milica Lekić, potpredsjednice Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

Kako navodi najnoviji primjer je fudbalska utakmica Crna Gora - Bosna i Hercegovina, gdje su, kako kaže, "ljudi ne šerovali, nego preuzeli vladine fotografije i postavili kao sopstveni sadržaj".

"Da se makar ostavio originalni izvor odnosno Vlada, moglo bi se progledati kroz prste. Ovako izgleda kao da su djeca pošla u njihovoj organizaciji na utakmicu, a ne u organizaciji škole - koja je, rekla bih, uradila sve po propisima. Da ne govorimo o tome da su preuzeli tuđe, vladine fotografije i postavili kao svoje", rekla je Lekić.

To je samo najsvježiji primjer, kaže Lekić.

"Ono što je meni najspornije, kao nekome ko je pročitao ekspoze premijera, jeste da su ovoj vladi djeca u top prioritetima. Dakle, i formalno su proglašena jednom od najvažnijih tema. Ipak, jedino što je do sada urađeno u toj oblasti, jeste besomučno slikanje prvaka URA sa djecom. Molim da me podsjetite ako je nešto konkretno urađeno za djecu ili mlade", istakla je Lekić.

Ona smatra da je "nevjerovatno da to radi partija koja je ne samo dovela, već branila lik i djelo Vesne Bratić".

"Takođe, nema potrebe da nam se predstavlja progresivnom i zelenom partija koja je prema Demokratama ne tako davno izdala nekakvo ucjenjivačko saopštenje na ličnoj osnovi, koje je sramota i za politiku i za PR", kaže Lekić.

Kako je rekla na kraju, ovo piše i kao roditelj i kao neko ko je godinama u odnosima sa javnošću".

"I ko sve greške i nedobronamjernosti u toj oblasti uočava. A kod ove partije, koja se izdaje za progresivnu i zelenu i u 42. i 43. madatu vlade uočila sam jedino - najgoru propagandu", zaključila je Lekić.

Bonus video: