Knežević: Ne postoji pozicija zbog koje ću prestati da ukazujem na rasulo u bezbjednosnom sektoru

Lider DNP-a pozvao potpredsjednika Vlade da sve kadrove i funkcionere te stranke "smijeni još večeras"

15721 pregleda 33 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, poručio je lideru Socijaldemokratske partije, ministru odbrane i potpredsjedniku Vlade Rašku Konjeviću da ne postoji "dubinska ili površinska" pozicija u izvršnoj vlasti zbog koje će, kao opozicionar, prestati da ukazuje na "rasulo u bezbjednosnom sektoru".

Konjević je ranije danas kazao je DF i Knežević tajno "pregovaraju" sa djelovima Vlade o zadržavanju svojih kadrova "po dubini".

"Umjesto da se kao ministar odbrane i novoizabrani koordinator svih službi bezbjednosti izjasni na moje saopštene tvrdnje o njegovim zloupotrebama u sektoru bezbjednosti, Raško Konjević pokušava da skrene temu na ono što ga je čitav život u politici interesovalo, a to je dubinsko pozicioniranje. Da ne bi bilo zabune, javno ga pozivam i saopštavam mu da sve kadrove i funkcionere DNP-a, a po mojoj računici ih je oko sedam, smijeni još večeras. Posebno ga molim da odmah smijeni sa visokih pozicija moju ženu, oca, majku, brata, sestru, svastiku, kuma, kumu, i sve članove uže i šire familije koje sam zaposlio. Iako je Raško Konjević diplomirani ekonomista, imaće problem u ovom slučaju, jer nikog od gore pomenutih nisam zaposlio. A pozivam ga da me demantuje", saopštio je Knežević.

Konjevića je "dobronamjerno pozvao" i da bude obazriv u svojim "malicioznim napadima" na Demokrate jer, kako je istakao, zahvaljujući podršci te stranke ima gradonačelnika Cetinja.

"A vršenje vlasti je vrlo principijelno zadovoljstvo, posebno ako imaš dva poslanika, i znaš da si na funkciji po nalogu ambasada, a ne naroda. Ne postoji dubinska ili površinska pozicija u izvršnoj vlasti zbog koje ću kao opozicionar prestati da ukazujem na rasulo u bezbjednosnom sektoru, koje svoju kulminaciju doživljava imenovanjem Sava Kentere za v.d. direktora ANB-a. Zato još jednom pitam Raška Konjevića da saopšti crnogorskoj javnosti u kakvim je vezama sa Dragom Spičanovićem novoimenovanim načelnikom KOZ-a, i da li je pomenuti bio ili je i sad uključen u šverc cigareta u luci Bar? Da li je Drago Spičanović upravo na insistiranje Raška Konjevića rehabilitovan do nivoa načelnika u ANB-u? Da li je Drago Spičanović u koordinaciji s Dejanom Peruničićem i još jednim brojem tada ražalovanih službenika ANB-a odavao informacije režimskim glasilima i portalima pod pseudonimom 'profesionalac'? Da li se neki od danas pomenutih i novoizabranih načelnika ANB-a bave zelenašenjem? Ko je i po čijem nalogu obrisao sve tragove iz sistema prisluškivanja do oktobra 2020.? Ko je dao nalog da se Andrija Mandić, Nebojša Medojević i ja stavimo na mjere praćenja i uz koje obrazloženje? Koji je bivši član Odbora za bezbjednost i odbranu iznio tajni podatak sa zatvorene sjednice i odnio ga u jednu zapadnu ambasadu", saopštio je Knežević.

Kazao je kako vjeruje da javnost zaslužuje odgovor makar na jedno od navedenih pitanja. "Jer nam se bezbjednosni sektor u ovom trenutku pretvorio u kriminalno koruptivnu jazbinu da bi nam bio potreban još jedan blok u Spužu kako bi se svi koji to zaslužuju smjestili tamo", zaključio je Knežević.

Bonus video: