Đurović: Crna Gora prva naredna članica evropske porodice

Predsjednica Skupštine je naglasila da je potrebno razmotriti mogućnosti razmjene iskustava u oblasti turizma, budući da je turizam jedna od glavnih privrednih grana Monaka i Crne Gore

2638 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da očekuje da će Crna Gora ispuniti sve reformske zadatke i postati prva naredna članica evropske porodice naroda.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović se, tokom boravka u Monaku povodom učešća na konferenciji predsjednika parlamenata malih država Evrope, na marginama skupa sastala sa predsjednikom Nacionalnog savjeta Monaka Stefanom Valerijem.

„Đurović je zahvalila Valeriju na gostoprimstvu i njegovom angažmanu prilikom postupka pridruživanja Skupštine Crne Gore forumu predsjednika parlamenata malih država Evrope“, kaže se u saopštenju.

Ona je ocijenila da veličina Crne Gore i Monaka nije mana, već sveobuhvatna prednost i potencijal koji treba iskoristiti na međunarodnoj sceni.

Đurović je, kako je saopšteno, pozdravila dobre odnose dvije države, navodeći da intenzitet političkih kontakata daje dodatan impuls snaženju sveukupne saradnje prijateljskih zemalja.

Ona je naglasila da je potrebno razmotriti mogućnosti razmjene iskustava u oblasti turizma, budući da je turizam jedna od glavnih privrednih grana Monaka i Crne Gore.

„Đurović je iskazala očekivanje da će Crna Gora ispuniti sve reformske zadatke i postati prva naredna članica evropske porodice naroda“, kazali su iz Skupštine.

Kako je kazala, u Crnoj Gori smo svjesni da vladavina prava zauzima ključnu ulogu u ovom procesu i da je naš cilj da u što kraćem roku ispunimo kriterijume u poglavljima 23 i 24.

Valeri je, kako su kazali iz Skupštine, izrazio želju i očekivanje da će Crna Gora u najkraćem roku završiti proces pristupanja EU na zadovoljstvo građana Crne Gore, ali i Monaka.

„Đurović je uputila zvaničan poziv predsjedniku Nacionalnog savjeta Kneževine Monako da posjeti Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno“, dodali su iz Skupštine.

Bonus video: