"DOSTA NAM JE VAŠIH OBMANA, NEISTINA I LOPOVLUKA"

Konatar: Pljačkaška Vlada nema načina da nastavi izgradnju autoputa, obmanjuju građane

"Procjene po kojima će dug na kraju 2017. godine dostići 3 milijarde eura su zabrinjavajuće i najbolje govore o pogubnosti dosadašnje ekonomske politike DPS-a i satelita"
94 pregleda 9 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: URA
Miloš Konatar, Foto: URA
Ažurirano: 03.02.2019. 03:00h

Međunarodni monetarni fond (MMF) je, nažalost, samo potvrdio, ono na šta je Građanski pokret URA odavno upozoravao, da je nastavak gradnje autoputa nemoguć putem novih zaduživanja, kazao je potpredsjednik te partije Miloš Konatar.

On je istakao kako je drugi način finansiranja izgradnje, putem koncesija, takođe nemoguć zbog prevelikog opterećenja budžeta u vidu velikih iznosa subvencija koje traže koncesionari i da je Vlada DPS-a svojom pogubnom politikom neprestanog zaduživanja praktično onemogućila nastavak izgradnje auto-puta u narednih 20 godina.

“Vlada DPS-a na čelu sa Đukanovićem i Markovićem je dovela Crnu Goru do duga od 2,54 milijarde eura, odnosno 67,5 odsto BDP-a na kraju 2016. godine. Procjene po kojima će dug na kraju 2017. godine dostići 3 milijarde eura su zabrinjavajuće i najbolje govore o pogubnosti dosadašnje ekonomske politike DPS-a i satelita”, rekao je Konatar.

Ukazao je da je MMF u izvještaju jasan “rizici koji proizilaze iz velikog povećanja javnog duga i potreba za eksternim finansiranjem izazivaju zabrinutost zbog fiskalne održivosti i spoljne stabilnosti”, što govori da je ovakvo stanje duga je neodrživo na dugi rok.

“Dakle, uz neophodne reforme potreban nam je i dinamičan rast BDP-a. MMF je takođe spustio prognozu rasta BDP-a za 2017. na 3 odsto, dok je prognoza rasta za sljedeću godinu 2,8 odsto. Nažalost to nije dovoljno, ukoliko želimo da smanjimo zaostatak za zemljama EU moramo imati minimalni rast BDP-a od 5 i više procenata” ističe Konatar.

Saoptio je da su Crnoj Gori  danas, više nego ikad, neophodni kvalitetni, pošteni i stručni ljudi koji neće obmanjivati građane sjevera kao Duško Marković koji je obećao nastavak gradnje auto-puta od Mateševa do Andrijevice, iako je znao ove podatke koje je iznio MMF u svom izvještaju.

“Građani Crne Gore zaslužuju istinu, koju neće dobiti ni od Ivana Brajovića koji je već davao neistinite iskaze u sudskom postupku za “aferu Ramada” da bi nakon toga po svemu sudeći kao ministar saobraćaja u slučaju “petlje Smokovac” oštetio državu za preko 30 miliona eura. Gospodo iz DPS-a i satelita dosta nam je vaših obmana, neistina i lopovluka. Vrijeme je da vam svi zajedno kažemo: što ste krali – krali ste! Vaše vrijeme je isteklo!” zaključio je Konatar.

Preporučujemo za Vas