Abazović: Crna Gora može da bude pretendent velikih, zdravih inicijativa, učinili smo je diplomatskim igračem

"Pokazali smo da nemamo nikakvu dozu neke političke sebičnosti u odnosu na pitanje njihove potencijalne kandidature za članstvo u EU. Mi navijamo, mislimo da brane evropske vrijednosti i Evropu od nečega što bi mogao da bude negativan prodor i mislimo da je to korisno i za njih, nas i članice EU"

13166 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Danas smo uradili ono što građani od nas očekuju i učinili Crnu Goru važnim diplomatskim igračem u svijetu. Pokazali smo da mala Crna Gora može da bude pretendent velikih, zdravih inicijativa.

To je rekao predsjednik Vlade Crne Gore nakon sastanaka sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom.

Abazović je kazao da smatra da je današnji dan uspješan, te da su svoju dužnost obavili na najbolji mogući način.

"Došli smo ovdje da kažemo stav Crne Gore, njima to jako puno znači, mnogo više nego što mi mislimo. Bez obzira što naši kapaciteti nisu preveliki, ali u susret posjetama koje će imati narednih dana kada će doći najveći lideri svijeta ovakav pristup zemalja Zapadnog Balkana, članica NATO-a, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Albanije zaista predstavlja nešto novo", rekao je Abazović.

Istakao je da su ovom posjetom pokazali potpunu solidarnost.

"Pokazali smo da nemamo nikakvu dozu neke političke sebičnosti u odnosu na pitanje njihove potencijalne kandidature za članstvo u EU. Mi navijamo, mislimo da brane evropske vrijednosti i Evropu od nečega što bi mogao da bude negativan prodor i mislimo da je to korisno i za njih, nas i članice EU. Mislim da je ta poruka vrlo jasno prenešena i imamo veliku zahvalnost sa njihove strane, u potpunosti razumiju našu poziciju vezano za vojnu i finansijsku pomoć koja ne može da bude velika. Ali smo se složili oko jednoga, ako zaista budemo solidarni ukupan rezultat može da bude mnogo veći negoli ukoliko svi budemo pojedinačno gledali samo svoj interes", poručio je Abazović.

Ovo je momenat kada se borimo za demokratske prinicipe.

Bonus video: