Odbornici koalicije "Evropski tim za Nikšić" napustili sjednicu SO

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, kazao je da je zastava na zgradi Opštine bila duže za vrijeme nove, nego prethodne vlasti

9536 pregleda 11 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Svetlana Mandić
Sa sjednice, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.06.2022. 12:55h

Odbornici koalicije "Evropski tim za Nikšić" napustili su sjednicu Skupštine Opštine (SO) zbog, kako su kazali nepoštovanja državnih simbola i civilizacijskih vrijednosti.

Kako su istakli, lokalna uprava je skidanjem zastave sa zgrade Opštine, kao i nedozvoljavanjem Udruženju boraca Narodno oslobodilačkog rata (NOR) da na gradskom Trgu organizuje svečanost povodom obilježavanja 13.jula, pokazala da ne poštuje Crnu Goru i njene simbole.

"Odbornici Evropskog tima za Nikšić pokazali su odgovornost davajući kvorum sjednici. Ipak, želimo da izrazimo protest zbog skidanja crnogorske zastave sa zgrade Opštine. Pitamo, kada ćete smijeniti sve one koji sjede tokom intoniranja himne. Izražavamo i revolt povodom kreativnog ukrašavanja grada povodom 21. maja", kazao je Boris Muratović, odbornik Demokratske partije socijalista (DPS).

Proceduralnu reakciju tražio je i odbornik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević koji je kazao da iz revolta napuštaju sjednicu, ali da već sjutra nastavljaju sa borbom.

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, kazao je da je zastava na zgradi Opštine bila duže za vrijeme nove, nego prethodne vlasti.

"Laž je da smo zastavu skinuli protiv zakona. Državne simbole imamo ispred zgrade Opštine. Ako smo nešto uradili protiv zakona, to se može lako provjeriti", kazao je Kovačević.

Kazao je da je za vrijeme DPS ispred zgrade Opštine stajala trobojka, dok su oni postavili zastavu sa Vučjeg dola.

"Ne može se klicati E viva Montenegro, ne može se klicati Krstu Zrnovu i proslavljati 13.jul. Ne može na čelo žirija za Trinaestojulsku nagradu biti osoba koja baštini 12.jul 1941 godine", kazao je Kovačević.

Bonus video: