Marković i Bošković osudili postupanje policije Srbije prema Šaranoviću i Smailoviću

"Jasno je da se radi o smišljenoj i dugoročnoj akciji pritiska zvanične Srbije na političare iz Crne Gore, koja ne smije ostati bez jasne reakcije naše države"

21681 pregleda 60 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković i Predrag Bošković osudili su postupanje granične policije Srbije prema poslaniku Demokratske Crne Gore Danilu Šaranoviću i poslaniku Bošnjačke stranke Ameru Smailoviću.

"Jasno je da se radi o smišljenoj i dugoročnoj akciji pritiska zvanične Srbije na političare iz Crne Gore, koja ne smije ostati bez jasne reakcije naše države", naveo je Marković na Tviteru.

Šaranović je danas saopštio da je pri izlasku iz Srbije sa porodicom doživio "duže zadržavanje, detaljno prestresanje, svojevrsno maltretiranje". Smailović je takođe naveo da je doživio "neprijatnost na graničnom prelazu u Srbiji".

"Najnoviji postupci prema poslanicima kao predstavnicima naroda, i serija sličnih u ranijem periodu, jasan su signal nepoštovanja Crne Gore i njenih institucija, pa bi Vlada morala da reaguje na adekvatan način, i to bez odlaganja", naveo je Marković.

Bošković je takođe naveo da najoštrije osuđuje maltretiranje kolege Danila Šaranovića i njegove porodice na granici sa Srbijom.

Ističe i da takvi događaji zahtijevaju od njih da budu kolegijalni i solidarni, bez obzira na političke razlike.

Poslanik DPS-a smatra i da su ovakve stvari, baš kao i neprijatnosti koje je doživio kolega Amer Smailović i "brojne druge kolege iz Skupštine Crne Gore" najbolja potvrda koliko su "isprazne lažne floskule o Otvorenom Balkanu kao ideji koja podrazumijeva otvorenost i bolju međudržavnu saradnju".

"Ili je možda cilj da matretiranje prestane na način što bi se uklonile granice, jer kako neko reče prije nekoliko dana - ukoliko nema granica onda nema ni šverca, zar ne?", saopštio je Bošković.

Bonus video: