Radunović: Ko je dobro radio treba da zadrži funkciju

"Kristalno je jasan prioritet SDP-a, kako u Vladi, tako i u Parlamentu, da pokuša što više da produbi jaz između stranaka pobjednica izbora 30. avgusta"

20263 pregleda 67 komentar(a)
Radunović, Foto: Boris Pejović
Radunović, Foto: Boris Pejović

Svaki stručnjak koji je predložen od strane Demokratskog fronta (DF) ili neke druge stranke pobjednice izbora 30. avgusta, dobio je šansu da pokaže šta zna jer je tako većinski želio narod na prethodnim izborima, saopštio je šef kluba poslanika DF-a, Slaven Radunović.

"A ako je svojim radom i rezultatima ispunio očekivanja, treba da zadrži funkciju, jer je to u skladu sa izbornom voljom i na opštu dobrobit", naveo je Radunović u izjavi za "Vijesti".

On je reagovao na izjavu potpredsjednik Vlade za politički sistem i ministra odbrane Raška Konjevića, koji je u intervjuu "Vijestima" rekao da se DF "nudi" da bude dio dvotrećinske većine u Skupštini u zamjenu da zadrže pojedine funkcije "po dubini".

"Kristalno je jasan prioritet SDP-a, kako u Vladi, tako i u Parlamentu, da pokuša što više da produbi jaz između stranaka pobjednica izbora 30. avgusta, kako bi se mogućnost njihove eventualne saradnje svela na minimum, a time sebi omogućili da, uz minornu podršku građana, šire svoju šovinstičku, nacional-socijalističku politiku. Kroz tu prizmu treba posmatrati i poslednju izjavu Konjevića o "nuđenju DF-a", naveo je Radunović.

Istakao je i da Konjević "zna odlično da uključivanje Demokratskog fronta u donošenje najvažnijih odluka, za koje je potrebna dvotrećinske većina, eliminiše mogućnost da DPS i SDP ponovo biraju kao u vrijeme najveće ljubavi, razne kriminalce na najvažnije funkcije, koji bi, kao, trebalo da sprovode vladavinu prava".

"Razne Medenice, Katnići, Jovanići i slični produkti DPS-SDP zakonodavnih aktivnosti biće ružna prošlost Crne Gore, koliko god se Konjević trudio da "naljuti" DF, kako bi se isključio iz odlučivanja, a njima i DPS omogućio da rehabilituju kriminalnu mrežu u pravosuđu. Takođe, poručujem svima koji svoj legitimitet da kadriraju baziraju na činjenici da su zaposjeli fotelje protivno volji građana, da je svaki stručnjak koji je predložen od strane DF-a ili neke druge stranke pobjednice, dobio šansu da pokaže šta zna jer je tako većinski želio narod na prethodnim izborima, a ako je svojim radom i rezultatima ispunio očekivanja, treba da zadrži funkciju, jer je to u skladu sa izbornom voljom i na opštu dobrobit. I obrnuto, svako političko imenovanje "po dubini" nekog iz DPS-a ili njegovih dugogodišnjih satelita, silovanje je izborne volje i veliki rizik za državnu kasu", zaključio je Radunović.

Bonus video: