"U kontekstu rastućih nesigurnosti VCG daje doprinos NATO politici odvraćanja i odbrane"

"Oružane snage Ujedinjenog Kraljevistva posvećene su podršci i unapređenju kapaciteta Vojske Crne Gore, posebno kroz implementaciju NATO ciljeva sposobnosti", istakao je Voker

2615 pregleda 6 komentar(a)
Čarls Voker u posjeti VCG, Foto: Ministarstvo odbrane
Čarls Voker u posjeti VCG, Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska Crne Gore daje doprinos NATO politici odvraćanja i odbrane, u kontekstu rastućih nesigurnosti, a posebno rata u Ukrajini, poručio je načelnik Generalštaba VCG, brigadni general Zoran Lazarević.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane to je rekao tokom sastanka sa zamjenikom načelnika Generalštaba Ujedinjenog Kraljevstva, general-potpukovnikom Čarlsom Vokerom.

Dodaju da je Lazarević upoznao gosta sa planovima modernizacije VCG, naglasivši da će u narednom periodu poseban fokus biti na daljem razvoju sposobnosti Mornarice.

Sagovornici su ocijenili, kako piše u saopštenju, da je odbrambena saradnja dvije zemlje na visokom nivou, sa uvjerenjem da će u budućnosti biti još snažnija, jačajući tako savezništvo i prijateljstvo Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

"Oružane snage Ujedinjenog Kraljevistva posvećene su podršci i unapređenju kapaciteta Vojske Crne Gore, posebno kroz implementaciju NATO ciljeva sposobnosti", istakao je Voker.

Zamjenik načelnika Generalštaba VCG, pukovnik Željko Radulović, dodaju u saopštenju, predvodio je sastanak dvije delegacije, pri čemu je akcenat razgovora bio na budućim zajedničkim aktivnostima oružanih snaga.

"On je izrazio posebno zadovoljstvo povodom planiranih vježbi Vojske Crne Gore i Oružanih snaga UK", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: