"Sledeći put dolazimo na otvaranje"

Abazović i ministri na auto-putu: Dokumentaciju za tehnički pregled dostaviti najkasnije do 5. jula

"Predstavnik CRBS kompanije kazao je da vjeruje da će uz dodatne napore svih činioca koji učestvuju u njegovoj izgradnji, uspjeti da odrade neophodne radnje kako bi 13. jula bio spreman za otvaranje"

18796 pregleda 37 komentar(a)
Foto: Twitter/Vlada Crne Gore
Foto: Twitter/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović obišao je prioritetnu dionicu auto-puta Smokovac - Mateševo.

Sa Abazovićem su u obilasku komandnog centra na Pelevom brijegu bili ministar kapitalnih investicija Ervih Ibrahimović, ministar javne uprave Maraš Dukaj, ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović, ministar sporta Vasilije Lalošević i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

"Upoznali su se sa objektima, opremom za upravljanje autoputem, komandnim centrom za praćenje i upravljanje saobraćajem. Delegacije Vlade sastala se sa glavnim izvođačem radova CRBS prilikom čega se razgovaralo o datumu otvaranja auto-puta", navodi se u saopštenju kabineta Abazovića.

Abazović je istakao da je na auto-put došao u pratnji nekoliko ministara, ali da sledeći put želi doći sa punim sastavom Vlade na otvaranje 13. jula.

"U tom smislu, premijer je naveo da očekuje da izvođač do 5. jula prikupi svu potrebnu dokumentaciju za tehnički pregled i dostavi je najkasnije do 5. jula, čime bi se stvorili neophodni preduslovi za otvaranje 13. jula. Predstavnik CRBS kompanije kazao je da vjeruje da će uz dodatne napore svih činioca koji učestvuju u njegovoj izgradnji, uspjeti da odrade neophodne radnje kako bi do 5. jula auto-put bio spreman za probni rad, a 13. jula za otvaranje", zaključuje se u saopštenju.

"Sledeći put dolazimo na otvaranje", navodi se na Tviter nalogu Vlade.