Salaj i Selović potpredsjednici Opštine Ulcinj?

Ta dva mjesta su, shodno dogovoru nove većine, pripala Forci i Demokratskoj partiji

15455 pregleda 3 komentar(a)
Sa konstitutivne sjednice SO Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Sa konstitutivne sjednice SO Ulcinj, Foto: Samir Adrović

Visoki funkcioneri Force i Demokratske partije, Sabri Salaj i Bećir Selović, trebalo bi danas da budu izabrani na funkcije potpredsjednika Opštine UIcinj na sjednici Skupštine.

Ta dva mjesta su, shodno dogovoru nove većine, pripala Forci i Demokratskoj partiji, dok funkciju predsjednika Opštine pokriva visoki funkcioner URA Omer Bajraktari.

Novu većinu u ulcinjskom parlamentu, nakon izbora održanih 27. marta, dogovorili su Koalicija za novi početak (URA, DP, SD, SDP i AA) koja je osvojila 14 i Forca sa pet mandata.

Dogovori o podjeli funkcija “po dubini” još traju, a prema saznanjima “Vijesti”, mogli bi biti okončani do danas, za kada je predsjednik Skupštine Ardijan Mavrić (Forca) zakazao nastavak sjednice.

Prema istim saznanjima, za sada je poznato da će URA preuzeti resor finansija i da je SDP-u ponuđena funkcija glavnog administratora, o čemu će odlučiti GO te partije.

Veliko interesovanje je i za čelnu funkciju u Komunalnom, koju sada pokriva kadar DUA, koja je sa DPS i Demokratama završila u opozicionim klupama, iako je sa šest osvojenih mandata, u koaliciji sa DSCG, napravila sjajan rezultat na izborima u martu.

Kako saznajemo, komunalno će vjerovatno biti podijeljeno na Komunalno i Stambene djelatnosti i sekretarijat za investicije.

I dok se potpisivanje koalicionog sporazuma očekuje, DPS je podnio krivične prijave protiv Gencija Nimanbegua i ostalih 18 odbornika vladajuće većine, kao i protiv upravnog inspektora Marka Vučinića.

Nimanbegua terete za protivpravno oduzimanje funkcije predsjedavajućeg, odbornike da su učestvovanjem na ilegalnoj sjednici Skupštine prekršili Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut Opštine, a Vučinića za zloupotrebu službenog položaja.

DPS i DUA nijesu prisustvovali prošlom zasjedanju Skupštine.

Bonus video: