SDP prijeti obaranjem Vlade zbog "temeljnog ugovora"

"SPC-u je ostalo da lektoriše sopstveni tekst. Već na konstitutivnom sastanku, radeći u krnjem sastavu jer nijesu pozvali člana - predstavnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, uspjeli su da završe posao i utvrde radnu verziju ugovora sa SPC"

24237 pregleda 150 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je da je Vlada Crne Gore na posljednoj sjednici 23. juna formirala Radni tim za vođenje pregovora sa vjerskim zajednicama, te da je "farsa oko pregovora sa SPC trajala cijela dva dana", dodajući da je Srpskoj pravoslavnoj crkvi ostalo da "lektoriše sopstveni tekst".

Iz te partije poručuju da ukoliko Vlada prihvati "ovakvo služenje tuđim interesima, time jasno pokazuje da ne namjerava biti evropska nego poslušnička", kao i da potom "očigledno dolazi vrijeme da se mandat vrati građanima".

"Otkad postoje radne grupe nije bilo “efikasnije”. Farsa oko “pregovora sa SPC” je trajala cjela dva dana, a SPC-u je ostalo da lektoriše sopstveni tekst. Već na konstitutivnom sastanku, radeći u krnjem sastavu jer nijesu pozvali člana - predstavnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, uspjeli su da završe posao i utvrde radnu verziju ugovora sa SPC", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaju da je Vlada “temeljno” pristupila “temeljnom ugovoru”, i da su "završili za koji minut duže od vremena potrebnog da ga pročitaju."

"Ipak iznenađuje spremnost pojedinih članova radne grupe da pristanu na ovakvu ulogu. Ništa ne pokazuje motivaciju jasno kao način na koji nešto radite. Da se ne bi trošili na obrazlaganje očiglednog: Ukoliko Vlada prihvati ovakvo služenje tuđim interesima, time jasno pokazuje da ne namjerava biti evropska nego poslušnička, pa očigledno dolazi vrijeme da se mandat vrati građanima", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: