Odbor: 34 od 35 kandidata ispunjavaju uslove za člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika

"Kandidatkinja Nina Radulović ne ispunjava traženi uslov u pogledu potrebnog radnog iskustva", navedeno je u saopštenju

4916 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Skupština Crne Gore

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore, konstatovao je danas da 34 kandidata, od 35 prijavljenih, ispunjavaju sve zakonom propisane uslove za člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

To su Nikola Belada, Gavrilo Čabarkapa, Dragutin Čolaković, Dragomir Ćalasan, Tomislav Dedić, Kasim Dizdarević, Ivan Drobnjak, Elvis Duraković, Gorica Fatić, Vukoman Golubović, Ivan Kadić, Dragan Knežević, Radoje Korać, Fikret Kurgaš, Dragan Lepetić, Dražen Medojević, Blagota Mitrić i Gordana Mitrović. Uslove ispunjavaju i Mitar Mugoša, Velija Murić, Dragoljub Petrović, Milan Popović, Zoran Radojičić, Pavle Radonjić, Danilo Radulović, Zoran Ratković, Žarko Savković, Aneta Spaić, Hamdija Šarkinović, Veselin Šćepanović, Vjera Šljivančanin, Dragan Šoć, Nebojša Vučinić i Branislav Vukićević.

Odbor je jednoglasno je usvojio Izvještaj Komisije za provjeru i pregled dokumentacije prijavljenih kandidata za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, nakon dostavljenih uvjerenja iz kaznene evidencije od Ministarstva pravde.

"U vezi sa tim, konstatovano je da 34 kandidata ispunjavaju sve zakonom propisane uslove za člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, a da kandidatkinja Nina Radulović ne ispunjava traženi uslov u pogledu potrebnog radnog iskustva", navedeno je u saopštenju.

Odbor je jednoglasno donio odluku da će se konsultativno saslušanje kandidata koji ispunjavaju uslove, obaviti u periodu od 4. do 12. jula 2022. godine.

Odbor je 24. maja objavio poziv za popunu četiri mjesta sa kvote uglednih pravnika, jer su sadašnji članovi već osam godina na tim mjestima, iako im je mandat istekao još prije četiri godine.

Bonus video: