"Nekorisno baviti se SPC-om umjesto vladavinom prava, osim ako neko ne želi da 'padne' dva puta u roku od pola godine"

Zeković smatra i da nam se ovo ne bi dešavalo "kada bi se više bavili našim potrebama, umjesto tuđim interesima, malo više vladavinom prava i evropskim umjesto crkvenim poslovima"

4368 pregleda 13 komentar(a)
Zeković, Foto: Boris Pejović
Zeković, Foto: Boris Pejović

Ne može biti korisno da se bavimo prekrajanjem istorije i Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), a kao prioritete smo dogovorili vladavinu prava i borbu protiv korupcije osim ako neko ne želi da “padne” dva puta u roku od pola godine.

To je saopštio potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković dodajući i da su kao prioritete dogovorili EU integracije, a "bavimo se Otvorenim Balkanom".

Zeković je reagovao na današnji apel Parlamentu od strane premijera Dritana Abazovića da što prije počne saslušanja kandidata za Sudski savjet, kako bi to tijelo bilo kompletirano i poslata poruka da se radi na deblokadi evropskog puta Crne Gore.

"Premijer Dritan Abazović danas poziva da se što prije obave saslušanja za Sudski savjet, iako su ona zakazana prije četiri dana", naveo je Zeković na svom Tviter nalogu.

Potpredsjednik SDP-a smatra i da nam se ovo ne bi dešavalo "kada bi se više bavili našim potrebama, umjesto tuđim interesima, malo više vladavinom prava i evropskim umjesto crkvenim poslovima".

Bonus video: