"Krajnje je vrijeme da već noćas promijene društvo"

SD poziva na protest i rušenje Vlade

Generalni sekretar Socijaldemokrata Miloš Čelanović je saopštio kako je sasvim jasno da "premijer Dritan Abazović ima jasan cilj - potpisivanje ovakvog ugovora sa SPC koji znači klasičnu izdaju Crne Gore i njenih vitalnih državnih interesa"

4266 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Večerašnji protest koji grupa građana organizuje u 20 sati ispred zgrade Vlade u Podgorici potpuno je opravdan i Socijaldemokrate će se, kada je riječ o ovako važnim pitanjima, uvijek odazvati pozivima građana, saopštio je generalni sekretar Socijaldemokrata Miloš Čelanović.

On je saopštio kako je sasvim jasno da "premijer Dritan Abazović ima jasan cilj - potpisivanje ovakvog ugovora sa SPC koji znači klasičnu izdaju Crne Gore i njenih vitalnih državnih interesa".

"Tome u prilog govori i njegov stav da, što se radne verzije ugovora tiče, on tu ništa ne bi mijenjao. Abazović je zato i doveden, da ponizi Crnu Goru i dovrši ono što njegov prethodnik, Zdravko Krivokapić, nije uspio da postigne", navodi Čelanović.

Socijaldemokrate, kako je rekao, "još jednom pozivaju državotvorne partije da, koliko je danas, učine korak ka sprječavanju ovakve sramne izdaje naše domovine".

"Krajnje je vrijeme da otkažu podršku ovoj izdajničkoj Vladi i već noćas promijene društvo - da umjesto sa Abazovićem unutar zgrade Vlade budu sa građankama i građanima, iskrenim patriotama, na protestu ispred Vlade", poručio je Čelanović.