Grubišić: Stvorena dobra atmosfera za sprovođenje reformi iz oblasti pravosuđa

Na sastanku je, kako dodaju, poručeno da Hrvatska "ostaje značajan partner Crnoj Gori u procesu evropske integracije u narednom periodu"

1919 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Ministarka evropskih poslova i potpredsjednica Vlade Crne Jovana Marović sastala se sa ambasadorom Hrvatske Veselkom Grubišićem.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Grubišić je poručio da je imenovanjem vrhovnog državnog tužioca i procedurom imenovanja uglednih pravnika za članove Sudskog savjeta, stvorena "dobra atmosfera" za sprovođenje reformi iz oblasti pravosuđa i da je "važno nastaviti sa pomacima na ovom polju."

Na sastanku je, kako dodaju, poručeno da Hrvatska "ostaje značajan partner Crnoj Gori u procesu evropske integracije u narednom periodu".

"Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi sa tekućim i predstojećim obavezama Crne Gore iz pregovaračkog procesa, saglasivši se da je u narednom periodu najvažnije ostvariti mjerljive rezultate iz oblasti vladavine prava koji će omogućiti da Crna Gora ubrzano napreduje prema članstvu u EU", navodi se u saopštenju.

Marović je poručila da je Vlada odlučna da, "kroz inkluzivan dijalog i saradnju sa ostalim granama vlasti, učini sve što je potrebno kako bi se ispunile preostale obaveze iz oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala."

"Ona je upoznala ambasadora sa radom na reorganizaciji pregovaračke strukture istakavši da se njena finalizacija očekuje do kraja jula. Marović je istakla da se Crna Gora u velikoj mjeri oslanja na hrvatsko iskustvo u pregovaračkom procesu i zahvalila na ekspertskoj podršci te države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: